Új, tragikus mélységet kapott a Csillagok háborúja legsötétebb pillanata – íme a részletek!

MOZI HÍREK – Egy friss Csillagok háborúja-képregénynek sikerült az eredeti trilógia legsötétebb pillanatát még sokkal komorabbá tennie…

 

 

Ez az elszomorító Csillagok háborúja-leleplezés olyan, mintha az elménk rejtett zugaiból szedték volna elő. Habár új mélységet ad az eredeti trilógia egyik fontos pillanatának, az említett jelenetet még szívszorítóbbá teszi.

A Csillagok háborújában sok sötét momentumot találni. Igaz, gyakran kellően burkoltak, kétértelműek ahhoz, hogy a saját belátásunk szerint értelmezzük az eseményeket. A képzeletünk anélkül is ki tud találni ilyen borzalmakat, hogy élénken látnánk őket a képernyőn.

Ennek ellenére néha fontos, hogy megértsük egy fiktív esemény teljes súlyát, és ehhez szükségünk van egy metaforikus pofonra. Ezt nyújtja ez az új SW-kiadás.

A Star Wars „The Path of Darkness” saga 48. része megmutatja nekünk, milyen szenvedést kellett elviselnie Leia hercegnőnek, miután nem tudta megmenteni a „szülőbolygóját”.

Az eredeti film csodálatos munkát végez a gyötrelmek ábrázolásában. Ám ez egy röpke jelenet, amely nem mutatja meg, mi történik a bolygó felszínén, vagy hogyan érzi magát Leia egy ilyen tragédia után. A képregény-sorozat legújabb száma végre megmutatja azt, amit a filmek nem.

Habár ez egy álomjelenet, a bűntudat valódi, amiért nem tudta megakadályozni az Alderaan pusztulását. Az álomban Leiát látjuk a Halálcsillag irányítópultjánál, aki egyedül húzza meg a kart, amely megsemmisíti a bolygót.

Bármennyire is sivár mindez, Leia poszttraumás stressz-szindrómája nem áll meg itt a gyötrelmeivel. Ezután egy alternatív szekvenciába helyezi őt, amelyben gyerekként nézi, ahogy a Halálcsillag felbukkan.

A gyász és a veszteség ilyen fogalmait a filmben csak felszíni szinten tárták fel. Nem volt idő elmélyedni ezeknek a sarkalatos pillanatoknak a maradandó hatásában.

Most már láthatjuk, hogyan hatott ez Leiára. Mindez pedig ugyanolyan komor, mint az esemény, amely ezeket a rémálomszerű látomásokat ihlette.

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."