Az Xbox 360-ra „emlékezik” egy új frissítéssel az Xbox Series! [VIDEO]

Az időzítés nem véletlen, ugyanis hamarosan az Xbox 360-tól búcsút kell végleg venni egy bizonyos értelemben.

 

A Microsoft kiadott egy új dinamikus hátteret az Xbox Series X-re és az Xbox Series S-re. Ez az Xbox 360 „pengés” stílusát követi. A Blades (ezen a néven futott ez az Xbox 360-as UI) füles kezelőfelülettel rendelkezett. A felhasználóknak lehetővé tette a konzol funkciói közötti mozgást a pengék között ugrálva. 2005 novemberében rajtolt el, tehát ez volt az X360 első kezelőfelülete, amit három évvel később lecserélt az NXE, a New Xbox Experience.

Hogyan lehet ezt a dinamikus hátteret elérni? Nyomjuk meg a kontrollerünkön az Xbox gombot, majd válasszuk a profil/rendszer > beállítások > általános > személyre szabás > a hátterem > dinamikus hátterek opciót (saját fordítás; a Microsofté ez kissé eltérő lehet). Az Xbox dinamikus hátterei vagy a kiemelt opciók alatt keressük meg az Xbox 360 Blades-et, majd az A gombbal válasszuk ki, hogy milyen háttérképet szeretnénk használni. Aztán már élvezhetjük is a retró stílust.

 

 

Az időzítés nem véletlen. Utoljára vezetett be az Xbox 360 árkedvezményeket, ugyanis a hónap során a redmondi techóriás be fogja zárni a kettővel ezelőtti konzoljának digitális boltját. Bár a közeljövőben továbbra is lehetőség lesz a korábban megvásárolt címeket letölteni, július 29-e után az Xbox 360 Marketplace-ből nem lehet játékokat és DLC-ket vásárolni. A VGC becslése szerint kb. 220 játék fog teljes egészében eltűnni emiatt, úgyhogy hiába lehet a kínálat túlnyomó részét máshol elérni, ha ezeket a címeket nem vásárolja valaki meg, végleg el fognak tűnni, és a játékmegőrzés szempontjából ez felettébb rossz lépés lenne.

Úgyhogy az Xbox 360-nak nemsokára teljes egészében befellegzik (a gyártás már sokkal korábban befejeződött), de ezt át lehet hidalni a későbbiekben az emulációval. Később már csak ez lesz a megoldás (főleg ennek a kb. 220 címnek!).

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)