Nocturnal II: vessük be a láng erejét ebben a tüzes Metroidvaniában!

A Sunnyside Games bejelentette a nemrég megjelent játékának a folytatását, úgyhogy nem sokat cécóztak a bejelentéssel…

 

A Nocturnal II egy kézzel rajzolt, manipuláción alapuló Metroidvania műfajú játék, amelynek van egy egyedülálló alapfunkciója. Az Enduring Flame (kitartó láng) technika mestereként egyetlen csapás egy tűzforrásra lángra lobbantja a kardot, így visszaszoríthatjuk a sötétséget és stílusos képességeket engedhetünk szabadon. Használjuk bölcsen a lángunkat, mert a sok ellenség, akik megpróbálnak a sötétségben tartani, gyorsan kiolthatják azt.

A Metroidvania-szerű játékmenetben fedezzünk fel egy nem lineáris világot. Égessük át magunkat (szó szerint) Ytash városában, hogy elérjük a First Braziert (magyarul szabadabb fordításban az első parázstartó üstöt). Az egyedülálló tűzrendszerben a lángunk égve tartása az egyetlen módja annak, hogy túléljük a sok veszélyt. Tartsuk azt fenn mindenáron a tűzforrások lecsapásával és védjük meg, hogy jobban láthassuk az ellenséges támadásokat.

Legyünk a lángjaink mesterei, hogy ellenfeleket dobáljunk, vagy a manipuláció eredményeéképp hamuvá válhassanak. Kombinácljuk a tüzes drágaköveket, hogy új varázslatokat aktiválhassunk. A játék világa teljesen kézzel rajzolt, két dimenzióban animált. A Nocturnal II-t direkt úgy tervezték, hogy azt viszonylag gyorsan végigjátszhatjuk, de sok meglepetés várja azokat, akik más utakat keresnek… és igazi kinyilatkoztatásokat is találhatnak. A stílus a képek alapján elsőre minden bizonnyal szokatlan lesz, de ha közelebbről is megnézzük azokat, akkor talán el is tudja nyerni a tetszésünket. Hiába, a kézzel rajzolt stílus nem éppen megszokott, de talán épp ezért keltheti fel a figyelmet.

A Sunnyside Gamestől a Nocturnalt a Dear Villagers adta ki. Nem is olyan rég jelent meg, ugyanis június 7-én, tehát alig több mint egy hónapja bukkant fel PlayStation 5-ön, Xbox Series-en, PC-n (Steam), PlayStation 4-en, Xbox One-on, illetve Nintendo Switch-en. Csakhogy a Nocturnal II ennél kevesebb platformra készül: a játék a tervek szerint valamikor 2025 folyamán fog felbukkanni Nintendo Switch-en és PC-n (Steam).

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)