Peren kívül megállapodott a Koei Tecmo az őt meglopó Youzuval!

A Youzu (amit Yoozoo Gamesként is ismerhetünk) így lényegében arra lett kényszerítve, hogy fizessen egy meg nem határozott összeget a japán kiadónak…

 

A Koei Tecmo peren kívül meg tudott állapodni a kínai céggel, mert két játékukkal kapcsolatban szerzői jogsértés történt. A Youzu elismerte és bocsánatot kért amiatt, hogy lopott a Nobunaga’s Ambitionből és a Taiko Risshidenből. A japán cég szerint a Youzu folytatólagosan használta a játékok képeit és zenéit a mobilos játékaiban anélkül, hogy engedélyt kért volna a Koei Tecmotól. A Sengoku Legend: Uprising, az Infinity Kingdom, továbbá a Dynasty Origins volt az, amiben a lopott elemek elbukkantak. A Koei Tecmo szerint olyan módon sértette meg a Youzu a jogokat, hogy a felhasználók és a partnerek félrevezethetőek voltak emiatt.

Hiába próbálta a japán kiadó megszünteti a jogsértő szituációt, a fenyegető levelek nem vezettek sehová, és a Youzu csak hazudott, amikor megígérte, hogy minden jogsértő tartalmat eltávolít, ugyanis utána továbbra is folytatta az egészet. Ezért döntött a Koei Tecmo a bíróság mellett, mert egyszerűen nem maradt más megoldás a probléma megoldására… erre persze a Youzu már nem tudott csak figyelmen kívül hagyni mindent, mert ezzel csak még inkább rontott volna a már így is problémás helyzetén.

„[A Youzu] elismerte, hogy az online hirdetéseik létrehozásával és terjesztésével megsértették szerzői jogainkat és védjegyeinket, és hivatalosan bocsánatot kért a nekünk okozott hatalmas kellemetlenségekért. A megegyezés során megállapodásra jutottunk, és a jövőbeni további jogsértések megelőzésével foglalkozó intézkedésekről döntöttünk. Úgy ítéltük meg, hogy a megállapodás feltétele megfelel a szellemi tulajdonjogok védelmére vonatkozó vállalati politikánknak. Ezért úgy döntöttünk, hogy elfogadjuk az egyezséget,” írta közleményében a Koei Tecmo.

Bár részleteket nem tudunk, amikor a legutóbb volt ilyen bíróságon kívüli megállapodás (a Nintendo és a Yuzu nevű Switch-emulátor fejlesztői között), akkor ott egy nagyobb kártérítést kellett fizetni. Ez minden bizonnyal most sincs másképp.

Forrás: Gamesindustry

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)