A Kingsman sztárja csatlakozik a Prime Video Young Sherlock sorozatához

MOZI HÍREK – Az Oscar-díjas brit színész, Colin Firth hivatalosan is aláírt, hogy szerepeljen Guy Ritchie közelgő Young Sherlock sorozatában, amely a Prime Video számára készül. Ez az izgalmas projekt mélyen belemerül Sir Arthur Conan Doyle szeretett detektívjének eredettörténetébe, és feltárja Sherlock Holmes korai életét és karrierjét, mielőtt híressé vált volna.

 

A sorozatot egy coming-of-age történetként írják le. A viktoriánus Londonban játszódik, visszarepítve bennünket Sherlock életének egy döntő pillanatához, amikor 19 éves volt és az Oxfordi Egyetemen tanult. Már ekkor szembesült szégyennel és nyers tehetséggel, és a dolgok csak nehezebbé válnak számára, amikor kénytelen gyakorlatban alkalmazni szűretlen megközelítését egy egyetemi gyilkosság megoldásában.

 

Képzeljünk el egy fiatal Sherlock Holmest, aki első esetébe bonyolódik bele – egy gyilkossági rejtélybe, amely nemcsak a szabadságát fenyegeti, hanem egy összeesküvést is felfed, amely örökre megváltoztatja detektívként való pályafutását. A sorozat nyolc epizódból fog állni, és megragadja az általunk jól ismert karakter lényegét, de friss perspektívával.

 

Colin Firth, aki nem idegen a korszakalkotásoktól és széles körű elismerést kapott olyan filmekért, mint A király beszéde és a Kingsman franchise, belép a Young Sherlock világába egy titokzatos karakterként, Sir Bucephalus Hodge néven.

 

További megerősített szereplők és producerek

 

Bár az évek során számos adaptáció készült Sir Arthur Conan Doyle ikonikus detektívjéről, egy előzménysorozat ötlete kibővíti a detektív szokásos képernyőn való megjelenését. A sorozat lenyűgöző szereplőgárdával büszkélkedhet, hogy elmesélje a történetet. Hero Fiennes Tiffin fogja alakítani a fiatal Sherlock Holmes főszerepét. Mellette szerepel Joseph Fiennes és Natascha McElhone, akik Sherlock szüleit alakítják. Zine Tseng alakítja Gulun Shou’an hercegnőt.

 

Ezenkívül a Young Sherlock kreatív csapata is igen érdekes. Guy Ritchie, aki olyan stílusos rendezéseiről ismert, mint a Blöff és a Sherlock Holmes filmek, amelyekben Robert Downey Jr. játszik, lesz a rendező és az executive producer. Matthew Parkhill, aki a hűséges adaptációk iránti szenvedélyéről ismert, lesz a showrunner és az executive producer.

 

A produceri csapat többi tagja Simon Kelton, Ivan Atkinson, Simon Maxwell, Dhana Gilbert, Colin Wilson, Marc Resteghini. Remélhetőleg együttes tapasztalataik révén a Young Sherlock magas színvonalú sorozat lesz. Ennek ellenére, ilyen ígéretes nevekkel, és Colin Firth bevonásával a Young Sherlock biztosan felkelti a kíváncsi közönség figyelmét, amikor bemutatkozik.

 

Közben nemrégiben felvetették, hogy két másik népszerű londoni detektívváltozat is nagyon is él, és talán visszatérhet a jövőben. Ritchie saját Sherlock Holmes sorozata egy harmadik részt tervez Robert Downey Jr. és Jude Law számára, annak ellenére, hogy több mint egy évtized telt el a Sherlock Holmes: Árnyjáték megjelenése óta. A BBC Sherlock sorozata, amelyben Benedict Cumberbatch és Martin Freeman szerepel, szintén potenciálisan csak arra vár, hogy a csillagok – vagy pontosabban a menetrendek – összehangolódjanak egy újabb TV-s szerepléshez.

 

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
This user hasn not filled out his biographical info.