Már az egyik handheld PC-n is futtathat pár egyszerű játékot a gyorsan fejlődő PS4-emulátor! [VIDEO]

STEAM DECK HÍREK – A ShadPS4 fejlődése nagyon nagy léptékkel történik, köszönhetően a modern PC-kkel megegyező processzor-architektúrának.

 

A ShadPS4 emulátor még nagyon messze van attól, hogy késznek nevezhessük, mert még csak a 0.1.1-es verziónál tart a fejlesztésében. A GeorgeMoralis által megosztott két videó alapján már láthatjuk, hogy betöltődik a Dark Souls Remastered, eléri a karakteralkotó képernyőt, és még az intro film is elindul. Persze a játékmenetig már nem ér el, ettől függetlenül ki kell jelenteni, hogy nagyszerű eredmény már ez is, mert nagyon rövid idő alatt jutott el ide a ShadPS4.

Sőt, az emulátorban annyi potenciál van, hogy hamarosan hordozható formátumban is bevethetjük, így ha rendelkezünk egy kellően erős handheld PC-vel, akkor azon is működésre bírhatjuk a ShadPS4-et. Ezt tette MaliceSpeedwagon, aki az Asus ROG Ally Turbo módjában futtatott nyolc játékot. A Bloodborne be sem bootol, de a kisebb játékok esetében sikerrel járt. A Sonic Mania és az Undertale már most is remekül fut, így már most meg lehet valósítani, hogy PlayStation 4-es címeket hordozható módon játszunk helyileg (és nem a felhőből!) futtatva azokat.

A ShadPS4 tehát jobb helyzetben van az RPCS3-hoz képest. Az egy PS3-as emulátor, aminek ott volt nehéz dolga, hogy a konzol processzorát, a Cellt szinte lehetetlen volt évekig megfelelően emulálni PC-n. Ma már nagyon jó állapotban van a PS3-as emuláció, de ha ilyen tempóval halad a PlayStation 4-es emuláció evolúciója, akkor rövid időn belül utolérheti az előző generáció emulációs minőségét. Hiába, ennyit számít, hogy x86-64-es alapokra váltott a Sony (és a Microsoft is) az előző konzolgenerációban, és a PlayStation 5 és az Xbox Series is ugyanazon maradt.

Viszont annyit már most elmondhatunk, hogy a ShadPS4 egy éven belül már olyan állapotban lehet, hogy a legtöbb játékot legalább el lehet rajta indítani. Csak a Sony ne indítson ellene egy pert…

Forrás: WCCFTech, GitHub

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu