The First Descendant: megoldódott a Destiny-ikonmizéria, de a Nexon még mindig hallgat!

Mintha a dél-koreaiak túl büszkék ahhoz, hogy bevallják, hogy hibát követtek el a hanyagságukkal, hanem inkább csendben maradnak…

 

Korábban már írtunk arról, hogy a free-to-play The First Descendant ikonjai közül sok kísértetiesen hasonlított a Destiny 2-ben látottakra. Sokan arra gyanakodtak, hogy egy ingyenes ikonkollekciós weboldalt használt a Nexon, és olyan dolgokat is alkalmazott, amikhez a dél-koreai cégnek semmilyen engedélye sem volt. Ezt az ügyet próbálja most elsikálni a Nexon, de nem épp úgy, hogy őszintén beismeri, mi történt:

„Komolyan vettük a felvetett aggályokat, és úgy döntöttünk, hogy korrekciókat hajtunk végre annak érdekében, hogy a hasonlónak tűnő képek egyértelműen tükrözzék játékunk egyedi identitását. A The First Descendant fejlesztése során nagy szeretettel és tisztelettel fordultunk a különböző looter shooterek felé, és nagyon komolyan vesszük a más hasonló játékokkal kapcsolatos visszajelzéseket. Ezzel a hotfixszel igyekszünk tükrözni a The First Descendant egyedi identitását. Tovább fogjuk fejleszteni a játékot a műfaj rajongói számára,” írta a Nexon.

„Hasonlónak tűnő”, az kissé pofátlan vélemény a Nexontól, mert ha valami szinte teljes mértékben megegyezett a Destiny 2-ben és a The First Descendantban, akkor az kissé enyhe kifejezés! Ezért adták ki az 1.0.3-as frissítést, hogy ezzel eltüntessék a felettébb megegyezőnek ható ikonokat a Nexon termékéből. Eközben a The First Descendant a Steamen továbbra is közepes értékelésekkel rendelkezik (az értékelések csak 54%-a pozitív), de ennek ellenére az egyidejű játékosok számra továbbra is 100 ezer felett maradt. Persze két és fél héttel a megjelenés után ez el is várható.

A The First Descendant tehát egy looter shooter, avagy a cél az, hogy minél több jó, ritka tárgyat vegyünk fel a legyőzött ellenfeleinkből. Eközben MMO elemekkel is rendelkezik (tehát online játékról van szó), és még RPG elemekkel is bír. A játék július 2-án jelent meg PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, illetve Xbox One-ra.

Forrás: PCGamer, Nexon

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)