Baldur’s Gate 3: eszméletlen, hogy mennyire odafigyelt a részletekre a Larian! [VIDEO]

Olyan cselekedetekre is felkészült a belga stúdió a játékában, amelyeket nem sokan tennénk meg a Baldur’s Gate 3-ban, és ez is mutatja, hogy mennyire kifinomult játékot tettek tavaly elénk.

 

A YouTube-on Proxy Gate Tactician bemutatta, hogy mennyire extrém végletekre is gondolt a Larian. A videóban a Netherstone kövek mellett az Iron Throne és Steel Watch Foundry dungeonök játsszák a főszerepet. A kövek a Zelda Triforce-ának itteni megfelelője: mind a három kell ahhoz, hogy a játék végét elkezdhessük. A Larian viszont nem korlátoz bennünket, így nem maradnak fixen ott az inventory-ban, hanem bármikor kivehetjük onnan azokat. Ha viszont egy szakadékba hajítjuk például valamelyiket, akkor (hogy ne legyen megnyerhetetlen szituáció a játékban, amit angolul soft locknak neveznek) egy egyedi game over jelenetet kapunk, és ennek következtében egy Illithiddé változunk.

A videóban az a kérdés, hogy vannak-e reakciók arra, ha valami konkrétabb módon vesznek el a kövek. Például mi történne akkor, ha egy olyan dungeonben maradnának, ahol csak egyetlen alkalommal járhatunk a játékban? Ilyen a víz alatti Iron Throne is, amit időre teljesíteni kell, mielőtt felrobban. Meglepő módon nincsen azonnali game over, és a soft lock sem történik meg! A Larian egy konkrét miniküldetést hozott létre erre az esetre, hogy megtaláljuk az elveszett köveket! Mindig Lower City (Az alsó város) dél-keleti dokkjaiban bukkannak fel, de a cselekedeteinktől függően változnak a részletek.

Az egyik Sahuaginnál van alapból, amikor a területen rajtaütést végeznek, ha a dokkoknál járunk. Ha megöltük őket, akkor egy halkereskedő, Old Troutman (akinek alapból semmilyen hatása nincs a játékra) egy dalért eladja őket. Ha valahogy vele is végeztünk volna, akkor egy, a partra mosott halott halban fogjuk megtalálni a köveket. Tehát semmilyen módon sem juthatunk el úgy oda, hogy akaratunkon kívül zsákutcába futunk a kövek miatt.

De ez még nem minden: a Baldur’s Gate 3 akkor is egyedi reakciót ad, ha a Steel Watch Foundry talaján hagyjuk a köveket, mielőtt az felrobbanna. Ekkor egy halom kobold bukkan fel a gyártól délre, és az egyik a romokból kitúrta a köveket. Öt körön belül ki kell iktatnunk őket, vagy jön az a tipikus egyedi game over. Ez nagyon komoly, hogy mennyire odafigyelt a részletekre a Larian…

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.