Forgatási videókon láthatjuk az Alien: Romulus valódi díszleteit a CGI helyett [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az Alien: Romulus hamarosan megérkezik a mozikba, és már most lenyűgöz minket a hagyományos technikák alkalmazásával. Fede Álvarez rendező híres arról, hogy elkerüli a CGI használatát a hitelesség érdekében, és ezt az új filmjénél is megtette. Nézd meg az alábbi videót, hogy láthasd, milyen lenyűgöző munkát végeztek a díszletek terén!

 

Az új Alien-film, a Romulus érkezése előtt már izgalmas előzetesekkel csigázták fel a rajongókat. A film különlegessége, hogy Fede Álvarez rendező szinte teljesen mellőzte a CGI-t a hitelesség érdekében. A rendező a közösségi médiában egy werkvideót és két forgatási fotót osztott meg, amelyek bemutatják, hogy a díszletek nagy része hagyományos módon készült.

Álvarez elmondta, hogy az Alien: Romulus forgatásán igyekeztek minimálisra csökkenteni a CGI használatát. „A Romulusban elmentünk a végsőkig, hogy elkerüljük a CG-díszleteket. Ez itt a Jackson’s Star kolónia az első forgatási éjszakán… Vajon hol láthattuk már korábban ezt a vörös neonjelzést?” – írta a rendező a posztjában.

Az egyik képen a Corbelan IV nevű hajó látható, amely a hősöket a Renaissance nevű elhagyatott űrállomásra szállítja, ahol a történet kibontakozik. Ez a hajó egy miniatűr modell, nem CGI. Álvarez felfedte, hogy ezt a hajót az Oscar-díjas vizuális effektus specialista, Ian Hunter készítette, aki olyan filmeken dolgozott, mint a Szárnyas fejvadász, a Batman visszatér, az Alien: Feltámad a Halál, A sötét lovag, az Interstellar és Az első ember. A másik képen az űrhajó egy panelje látható, mely rendkívül részletes, világító kapcsolókkal és kijelzőkkel.

Álvarez már korábbi filmjeiben is kerülte a digitális effektusokat, helyette inkább hagyományos technikákat alkalmazott. A 2013-as Gonosz halott című filmjében valódi erdőben forgattak, és 265 ezer liter művért használtak fel. A Vaksötét című filmjének forgatása főként magyarországi helyszíneken zajlott, de a hagyományos technikák itt is domináltak.

Az Alien: Romulus premierje augusztus 15-én lesz. Egy korábbi bejegyzésében Álvarez azt is bemutatta, hogy az arctámadók animatronikus modellek voltak, amelyeket távirányítással működtettek a forgatás során.

Forrás: Variety

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.