Kamiya Hideki ismét a Capcomtól kéri, hogy folytatásokat csinálhasson! [VIDEO]

A legutóbb a Wonderful 101-t létrehozó Kamiya, aki azóta már a PlatinumGameset is elhagyta, egy beszélgetés során árulta el, hogy lenne két játék, aminek eredetileg rendezője volt, és azokból folytatást készítene.

 

A lent beágyazott videóban Kamiya Nakamura Ikumival beszélget. Kamiya több akciójátékot létrehozott korábban, így a Devil May Cry és a Bayonetta létrehozása is neki köszönhető. Utóbbit már nem a Capcomnál, hanem az ex-Capcomos kollégáival létrehozott PlatinumGamesnél hozta létre. Utolsó Capcomos projektje az Okami volt, azt megelőzőleg pedig a Viewtiful Joe-t hozta létre Dante „alapjainak lerakása” után.

„A történet félúton véget ért, ezért ha úgy hagyom, ahogy van, rosszul érzem magam. Az alkotóknak szerintem kötelességük, hogy olyan folytatásokat hozzanak létre, amire a rajongók kíváncsiak. Bár nagyképűen hangzik, de már jó ideje nem léptem tovább az Okami után… de még mindig úgy érzem, hogy nem teljesítettem a kötelességemet. Szóval Capcom, kérlek, csináljuk meg együtt,” mondta Kamiya.

Nakamura anno Kamiyával együtt dolgozott az Okamin, ugyanis 19 évesen csatlakozott a Capcomhoz, és az első játék, amin művészként dolgozott, épp ez a 2006-os japán művészi történet volt. 2019-ben hiába mondták egy videóban, hogy az Okami visszatér, a Capcomot nem tudták meggyőzni, de most, hogy Kamiya független, talán összeállhatnak. Nakamura a saját stúdiójában egy horrorjátékon, a Kemurin dolgozik.

A Capcomnak volt egy rajongói kérdőívje, amiben nem is esett szó a Viewtiful Joe-ról, amire Kamiya poénosan azt mondta, hogy mindössze nyolcan játszottak vele, és annak is félúton vége lett, és be szeretné fejezni. Mivel nem volt a kérdőívben ott ez a játék, ő azt írta, hogy „Hideki Kamiya vagyok, hadd készítsem el a Viewtiful Joe folytatását”. Az eredményekbe el sem jutott a válasza, miközben azokat például posztolták, hogy „a Resident Evil volt az első, PS1-re megvásárolt játékom” vagy „Gyerekkorom óta mindig is élveztem a Mega Mant”.

Azt kéri a Capcomtól, hogy fontolják az ő véleményét is meg, mert ő is rendező, és őt is azonos módon kellene kezelni…

Forrás: PCGamer

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)