Két új játékot is készít az SNK, de az egyik nem lesz bunyós műfajú!

Az SNK (ami már messze nem ugyanaz, ami a kilencvenes években volt; ma már szaúdi tulajdonban van a cég) két projektet is bejelentett, de sok információt még nem hallottunk róla.

 

Az SNK-tól Joshua Weatherford közölte az EVO 2024-en egy beszélgetés során (ami a The King of Fighters XV-ről és a Fatal Fury: City of the Wolvesról szólt) megerősítette, hogy a cég jövőjében új játékok is szerepelnek. Sok projektjük van, és sokról nem is beszélhet, de van néhány, ami már előrehaladottabb állapotban van, és azokhoz új munkaerőre lenne szükségük.

„Az egyik, ami itt [az EVO-n] nagy sajtóvisszhangot kapott, hogy bejelentettük, hogy egy új Art of Fightingot készítünk. Tehát South Town-t és a verekedést a teljes 70-es évekbeli dicsőségében újra látni. És az egyik projekt, amiért én vagyok a felelős, és amit szintén említettünk, egy Samurai Shodown akció-RPG. Várjátok azt is, rengeteg meglepetést tartogat számotokra. És ha rajongsz ezekért a franchise-okért, és szeretnél egy fejlesztői állást, küldd el a jelentkezésed, több emberre van szükségünk, hogy segítsenek nekünk elkészíteni ezeket a fantasztikus játékokat. Nekem biztosan több emberre van szükségem ebben a csapatban,” mondta Weatherford.

De már volt példa egy Samurai Shodown RPG-re. A Shinsetsu Samurai Spirits Bushidō Retsuden 1997 júniusában jelent meg (Japánban Samurai Spirits néven fut a sorozat), és az első két rész történetét dolgozta fel részletesebben. Eredetileg az SNK Neo Geo CD-jére jött ki, de kicsivel több mint egy évvel később (1998 júliusában), Relaunch alcímmel a SEGA Saturn és a PlayStation is megkapta a játékot. Nyugati megjelenése nem volt. Az Art of Fighting első része 1992-ben jelent meg, majd két évre rá jött a második, majd újabb két év múlva a harmadik is felbukkant.

Tehát mindkét projekt a 90-es évek közepéből tér vissza. Kíváncsian várjuk a további részleteket.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)