Nicole Kidman felidézte egy interjúban, hogyan merített Stanley Kubrick a Tom Cruise-zal való házasságukból a Tágra zárt szemek forgatásán

MOZI HÍREK – A Tágra zárt szemek 25. évfordulója alkalmából Nicole Kidman visszaemlékezik a film készítésére, amelyben akkori férje, Tom Cruise volt a partnere.

 

Az Oscar-díjas színésznő felidézte, hogy Stanley Kubrick forgatókönyvíró/rendezővel sokat beszélgettek, miközben heteken át próbáltak egy emlékezetes jelenetet, amelyben a pár az ágyban beszélget egy közös joint felett.

„Amikor Tommal először kezdtünk Stanley-vel dolgozni, az otthonában találkoztunk, és még csak el sem mentünk a Pinewood stúdióba,” mesélte a Los Angeles Times-nak. „Hat, nyolc hét telt el, és azon tűnődtünk, ‘El fogjuk valaha kezdeni?’ És csak nem kezdtük el. Kényelmesen éreztük magunkat egymással, elég kényelmesen ahhoz, hogy ötleteket dobáljunk be. Az a jelenet elejét improvizáltuk a próbák során.”

Kidman 1990 és 2001 között volt házas Cruise-zal, és ez idő alatt forgatták Kubrick utolsó filmjét 1996 és 1998 között, egy hosszú próbaidőszak után. Feltételezi, hogy a rendező inspirációt merített a házasságukból a jelenet kidolgozása során.

„Azt hiszem, merített belőle,” mondta Kidman. „Voltak ötletek, amik érdekelték. Sok kérdést tett fel. De erős érzéke volt a történethez, amit mesélt. Emlékszem, mondta, ‘A háromszögek nehezek. Óvatosan kell kezelni, amikor háromszögről van szó.’ Mert az egyik ember úgy érezheti, hogy összefogtak ellene. De tudatában volt ennek és tudta, hogyan kezelje.”

Az ausztrál-amerikai színésznő tisztázta, hogy sosem érezte úgy, hogy összefogtak volna ellene, „De van valami abban is, hogy nő vagy ebben a helyzetben. És Stanley kedvelte a nőket. Más kapcsolata volt Tommal. Szorosabban együttműködtek a karakterén.”

Kidman korábban, egy 2017-es interjúban a Deadline-nak emlékezett vissza a filmre, kifejezve háláját azért, hogy a hosszú forgatás alatt „egy kicsit zen megközelítést” alkalmazott. „Mert házas voltam és ott voltak a gyerekeim. Nem siettem, hogy befejezzem, hogy máshova menjek. Ott voltam Stanley-vel, és nem érdekelt. Bármi,” mondta.

Kubrick 1999. március 7-én, 70 éves korában szívrohamban halt meg, néhány nappal azután, hogy bemutatta a Tágra zárt szemek végső vágását családjának és a film sztárjainak.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.