A mesterséges intelligenciával tuningolt névjegykártyák piaci robbanás előtt állnak

TECH HÍREK – A vállalkozások közel 30 százaléka már most is a mesterséges intelligencia technológiáját használják a névjegykártyák készítéséhez, amelyben további 10 százalék növekedésre számítanak a 2032-ig – derül ki a Card in Move, hazai alapítású digitális névjegykártya gyártó cég összefoglalójából. Az AI forradalmasítja a névjegykártyák világát, új szintre emelve a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját. Az AI-alapú tervezési megoldások a környezetkímélő szerepükön túl automatizálják a kapcsolatteremtés mögötti adminisztrációt, hiszen képesek egyből CRM rendszerbe importálni az újonnan megszerzett kontaktokat.

A névjegykártyák és felhasználásuk területén forradalmi változások zajlanak az AI-technológia megjelenése óta. Az innovatív megoldások új szintre emelik a személyes és üzleti kapcsolatok ápolásának módját, hiszen az AI-alapú megoldások lehetővé teszik a valós idejű szerkesztést (egy telefonszám megváltozása miatt már nem fog kelleni új névjegyeket nyomtatni), a kártyatulajdonos közösségi média profiljainak megjelenítését, chat lehetőséget, ezek integrálását és az egyéb információk automatikus optimalizálását, CRM rendszerekbe való beterelését.

Robbanás előtt az MI-vel turbózott névjegykártya-piac: statisztikák, piaci trendek

A globális digitális névjegykártya-piac 2024 és 2032 között várhatóan jelentős közel 10 % ütemben növekszik majd derül ki az IMARC Group globális kutatásaiból. További felmérések ezt piacot 2023-ban körülbelül 500 millió dollár értékűre becsülték, amely 2026-ra akár több, mint 1 milliárdra emelkedhet. Jelenleg, hazánkban a cégek közel 30 százaléka már digitális névjegyet használ, amivel rúgás szerű fejlődést értek el értékesítési aktivitásaikban. “A mesterséges intelligencia segítségével egy-egy kártya kicserélésén túl az információ tovább hömpölyög a CRM csatornákon keresztül, tehát megkíméli az értékesítőt az adminisztrációs feladatoktól, hogy neki már csak a kapcsolatépítésre kelljen figyelnie.” – tette hozzá Baranyai Dávid Atilla, a Card In Move vezérigazgatója.

Játékban az erő

Az értékesítői szakma használja talán a legnagyobb számban a névjegyeket, hiszen ők a nagyüzemi kapcsolatépítők. Motiváltságukban nagy szerep jut annak, hogy mennyire látják át saját ügyfeleik igényeit és az új kapcsolatokban rejlő lehetőségeket. “Az AI másik zsenialitása, hogy könnyedén játékszerűvé tehető az értékesítői folyamat, aminek segítségével megelőzhető a kiégés, rozsdásodás vagy lemorzsolódás.” – mondta el a vezérigazgató.

A jövő névjegyei

Az AI névjegykártya-készítésben történő alkalmazása nem csupán egy múló trend, hanem a jövő technológiája. Ahogy egyre több vállalkozás és egyén ismeri fel az AI előnyeit, a modernizált névjegykártya a kapcsolatteremtés alapvető eszközévé vált. Az AI technológia segítségével a névjegykártyák nemcsak információhordozók, hanem az üzleti és személyes kapcsolatok építésének kreatív eszközei is.

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.