Mégis mire vár a Sony a PlayStation 5 Pro leleplezésével?!

A Sony konzolja már komolyan csak egy nyílt titok a játékiparban, és már csak annyi lenne a cég teendője, hogy a közönségnek is megerősítse, hogy valóban fejlesztés alatt áll a félgenerációs konzolfrissítést.

 

A PlayStation 4 megjelenése után öt nap híján három évvel a boltokba jutott a PlayStation 4 Pro is, és az Xbox One esetében is jött az eredetileg Project Scorpio néven bejelentett Xbox One X is. Ebből következik, hogy talán ezúttal is meglépi a Sony és a Microsoft is, hogy a jelenlegi konzolgenerációból egy erősebb, feltehetőleg drágább verziójú készüléket dob a piacra. A redmondiak esetében erre nem sok esély van, mert a Microsoft hivatalos álláspontja szerint az Xbox Series X a félgenerációs frissítés, csak azt egy időben adták ki az alapnak szánt Xbox Series S-sel… úgyhogy őket kivehetjük a képletből. De a Sony-val mi is a helyzet?

Egy, másfél hónapon belül a Sony-nak lépnie KELL. Ezt azért mondjuk, mert a PlayStation 4 Pro (és Slim) leleplezése 2016 szeptemberében történt, két hónappal a megjelenés előtt. Ebből adódóan a Sony-nak nincs sok ideje hátra, hogy jöjjön a megerősítés, feltehetőleg a szeptemberre pletykált nagyobb Sony-műsor, egy PlayStation Showcase során. Erre már olyan jel is van, hogy egy játék grafikus beállításaiban is felbukkant a Trinity elnevezés, ami a PlayStation 5 Pro kódnevét takarja. Erről a nap folyamán részletesebben be fogunk számolni.

Ha a Sony ügyesen magára akarja terelni a figyelmet, akkor akár most rögtön be is mutathatná a PlayStation 5 Pro-t. Ennek sikere az ártól függ majd, ugyanis ebben a konzolgenerációban eddig példátlan módon nem hogy árcsökkentés nem történt, hanem árat EMELTEK, és ez ugyanúgy vonatkozik a három szintűvé módosított PlayStation Plus előfizetői szolgáltatásra.

Viszont a Microsoft a Gamescomra tartogat valamit: minden bizonnyal itt közli, hogy miképp fog erősíteni az Xbox Game Pass az Activision Blizzard játékaival. De utána, legkésőbb szeptember elején a Sony-nak dalolnia kell, mert ha már most vannak a játékokban Trinity-utalások, ez már csak nevetséges.

Forrás: Reddit

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)