Diablo IV: Vessel Of Hatred: jobban jöhet az, hogy kevesebbet sebzünk!

A Diablo IV első kiegészítőjében pár dolgot „össze fog lapítani” a Blizzard, így lesz egy kisebb változás, ami akkor lesz feltűnő, ha az alapjátékot gyakran elővesszük.

 

A Blizzard nemrég mutatta be az új karakterosztályt, a Spiritborn-t. A Wowhead és a játék subredditje is beszélt az új karakter játékmenetéről, és sokaknak feltűnt, hogy a Diablo IV szintlimitje lejjebb jön, ugyanis az eddigi 100-as helyett 60-as lehet a maximális szintünk. Ez egy jelentős változásra utalhat abban is, hogy miképp esnek az ölünkbe a Paragon pontok. Miért lehet ez a változás a már a Game Passon is elérhető játékban?

A Spiritborn játékmenetében azt láthatjuk, hogy az ötvenes szinten túl XP csíkokat látunk a Paragon pontmegnyitó csomópontok nélkül (ezeket most láthatjuk). Úgy tűnik, hogy a pontokat ehelyett úgy kaphatjuk, ha mindegyik „szint” kimaxolódik, hasonlóan a Diablo III-ban látott rendszerhez. De most nem lesz „végtelen” Paragon pontgyűjtés, mert akkor a Blizzardnak a jelenlegi rendszert teljesen át kellene dolgoznia, azt pedig nem nézzük ki belőle.

Clues found in VoH gameplay about potential level cap change, return of Paragon levels and even a number squish
byu/imtherealyou indiablo4

Egy másik bizonyíték az alacsonyabb szintre az, hogy egy gyorstipp kimutatja, mennyi páncélzatra van szükség 60-as szinten. Jelenleg ez a 100-as szint esetében látható. Az Alchemisttől vehető poti fejlesztések is mintha a 60-as szinten érik el a plafont a jelenlegi 90-nél. A szint lejjebb hozása mellett a sebzés mértéke is csökkenni fog: legalább itt nem lesznek milliárdnyi HP-k mint mondjuk a Final Fantasy XVI-ban, de az alap Diablo IV is ettől küszködik, mert nehezen olvashatóak a jelenlegi gigantikus számok, és a játékosok ennek módosítását igényelték a Blizzardtól.

A 30-as szintű Spiritborn messze kevesebbet sebez mint amit mostanában láthatunk a játékban, és a tárgyak esetében is megfigyelhető, hogy a sebzés mértéke kisebb lett. A játékmenet nem fog változni számottevően a Vessel of Hatredben, így nem lesznek „tankosabbak” ellenfeleink sem. De hozzá kell tennünk, hogy mindez még nem hivatalos, ugyanis a közönség csak spekulál ebben a pillanatban.

A Diablo IV: Vessel of Hatred október 8-án fog megjelenni.

Forrás: GameSpot, Wowhead

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.