Elrajtolt az Asus ROG Ally X, de nem lesz olcsó a készülék!

STEAM DECK HÍREK – Az Asus felfrissített handheld PC-je ugyanis magyar árazásában messze több lesz mint amennyiért a tengerentúl meg lehet vásárolni…

 

Az Asus gépe tehát kapott egy kis frissítést, aminek köszönhetően jobb dizájn, több RAM, és jobb kezelhetőség jellemzi a ROG Ally X-et. Az Armoury Crate SE 1.5 segítségével új, testreszabható játékkönyvtárat is kapunk a gépben, aminek a hűtési rendszere is alaposan fejlődött: 23%-kal kisebb ventillátorok, de eközben a szellőzés is javult, illetve a harmadik hőkibocsátó a gép tetején szerepet játszik a 24%-kal jobb szellőzésben és a jobb hőfokokban. A készülék magassága 4,5 mm-rel nőtt, hogy jobban kézre tudjon esni a gép, így hosszabb ideig lehet kényelmesen játszani rajta.

A handheld PC új kasztnija fekete, illetve sokkal kerekebb lett. A gombokat és az analóg karokat kissé áthelyezték, hogy jobb ergonómiát biztosítsanak, így ezt eleinte meg kell szokni, ha az előző modellről váltanánk. A makró gombok kisebbek, az analóg karokban keményebbek a rugók, és nagyobb, ötmillió ciklusos élettartamuk lett. Van egy plusz USB-C port is, ami a Thunderbolt 4-et is tudja, így a nem gyári dokkokat, esetleg külső videókártyákat is használhatjuk a géppel.

Az eddigi 16 GB RAM-hoz képest 24 GB LPDDR5-öt kapunk, és az órajel is 6400-ról 7500 MHz-re emelkedett, és bár az APU továbbra is az AMD Ryzen Z1 Extreme, a teljesítmény a jobb RAM miatt mégis javult. Az alaplap áttervezése jóvoltából már egy nagyobb méretű, 2280-as formájú NVMe SSD-t is bel lehet tenni, de alapból is egy 1 TB tárhelyet kapunk a gépben (dupla annyi mint az első modellben). A legfontosabb javulás viszont az akkumulátorban rejlik: kétszeres a kapacitása, ugyanis 80Wh-s akksijával kétszer annyi ideig bírja, de a nagyobb akkumulátorral a súly is kb. 68 grammot nőtt.

A végére hagytuk az árat. Az Asus ROG Ally X az Egyesült Államokban 800 dolláron indul. Ez errefelé nem 320 ezer forint, hanem 380 ezer…

Forrás: WCCFTech

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.