Újabb előfizetési szintekkel bővülhet az Xbox Game Pass?! Kiszivárogtak a Microsoft tervei!

A legfrissebb bennfentes hírek szerint további új Xbox Game Pass-szinteket készülnek bevezetni, köztük egy csak a cloud gaming-re korlátozódó opciót és esetleg egy családi tagságot.

 

 

A Microsoft a hírek szerint további új Xbox Game Pass-szintek bevezetésének lehetőségét vizsgálja. A Windows Central forrásai szerint ezek között szerepelnek a csak felhőalapú és a reklámokkal támogatott szintek. Valamint esetleg a családi előfizetési opció visszatérése.

A Microsoft állítólag egy csak cloud gaming-alapú Game Pass-szint kialakításán dolgozik, amely viszonylag olcsó és elérhető lenne. Ugyanis a felhasználóknak nem kellene konzollal rendelkezniük.

Állítólag ennek a szintnek az előfizetői digitális játékokat is vásárolhatnának.

Ez kapcsolódna a Microsoft azon tervéhez, hogy a játékosok az Xbox Cloud Gaming-en keresztül streamelhessék a tulajdonukban lévő címeket.

A Windows Central azt is állította, hogy „nagyon óvatos pletykákat” hallott arról, hogy az Xbox Game Pass Friends and Family Plan valamilyen formában visszatérhet.

A családi tagság tesztelése, amely lehetővé tette, hogy öt személy 24,99 dollárért (kb. 9000 forintért) – a kiadók által állítólag túl nagyvonalúnak tartott árért – egyetlen előfizetéshez férjen hozzá, nyolc országban zajlott 2022 és 2023 nyara között.

A Microsoft korábban azt mondta, hogy vizsgálja annak lehetőségét, hogy a Game Pass-hoz való hozzáférést reklámok megtekintéséért cserébe kínálja. Azonban a Windows Central állítása szerint a vállalat jelenleg nem dolgozik aktívan egy reklámalapú előfizetési szint kialakításán.

A hónap elején a Microsoft megemelte az Xbox Game Pass árait. Továbbá bejelentette, hogy tervezi egy új, Standard előfizetési szint bevezetését, amely nem tartalmazza a day one-megjelenéseket.

A Modern Warfare 3 a hírek szerint még ezen a héten csatlakozik a Game Passhoz konzolra és PC-re. A Black Ops 6 lesz az első Call of Duty cím, amely a megjelenése napján, 2024. október 25-én rögtön be is kerül az előfizetéses szolgáltatásba.

Forrás: Windows Central

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."