Jön a Helldivers 2 eddigi legnagyobb frissítése – ezt kell tudni az Escalation of Freedomról! [VIDEO]

Az Arrowhead Game Studios új ellenségeken, helyszínen, változatos küldetéseken és még sok máson dolgozott, hogy feldobja a Helldivers 2-t az Escalation of Freedommal.

 

 

A Szuper Föld katonái készüljenek fel a legrosszabbra! Ugyanis a Helldivers 2-höz egy óriási frissítést jelentettek be, amely vadonatúj kihívásokat ígér a játékosoknak. Az Arrowhead Game Studios által fejlesztett, Escalation of Freedom névre keresztelt tartalomcsomag rengeteg újdonsággal igyekszik visszahódítani a játékosok figyelmét, többek között vadonatúj ellenségekkel, változatos küldetésekkel és még sok minden mással!

Ez nem csak egy maréknyi meglepetést tartalmazó javítás, hanem a Helldivers 2 történetének „legnagyobb frissítése”. Az Escalation of Freedom az első a fejlesztők sok lépése közül, amelyekkel „nagy és értelmes módon” bővítik a játékot. Ez egy olyan csomaghoz vezet, amely általánosságban új fenyegetéseket, további nehézségeket jelent majd a Szuper Föld védelmében. A legjobb az egészben, hogy a játékosoknak nem kell sokat várniuk, hogy hozzáférjenek ehhez a tartalomhoz.

Az Arrowhead Game Studios augusztus 6-án tervezi kiadni az Escalation of Freedomot.

 

Példa nélküli ellenségválaszték

 

A demokráciáért folytatott harc már eddig is komoly áldozatokat követelt a bátor Helldiverektől. Ám a helyzet hamarosan még rosszabb lesz, hiszen új ellenfelek jelennek meg mind a Terminidák, mind az Automatonok oldalán. E tekintetben a rovaroknak új, „halálosabb” Brood Commanderei lesznek, az Alphák, akik az Arrowhead Game Studios szerint jóval komolyabb kihívást jelentenek majd. Ráadásul ez a fenyegetés kiegészül egy új Charger-változattal: a Spore Charger nevű lénnyel, amely amellett, hogy spórafelhőt generál a képernyőn, folyamatosan mozog, így bármikor, bárhol felbukkanhat, hogy a szívbajt hozza ránk…

Ráadásul végre megkapjuk az első játékból ismert Impalert is. Ez a csápos lény a föld alól támad, ami ellensúlyozza a szokásos run-and-gun stratégiát, amit a játékosok a bogarak ellen használnak.

Mire készülnek az Automatonok? Alapvetően ez a frakció tovább fejleszti fegyvereit, és most új, hatékonyabb tüzérséggel akarja meglepni a Helldivereket, amit nagyon nehéz kikerülni: a Rocket Tankkal. Ha elég messze vagyunk, láthatjuk majd, amikor kilövik a rakétáikat. Azt pedig csak remélhetjük majd, hogy azok nem a fejnkre potyognak… Érdemes még megemlíteni, hogy az Arrowhead nagyobb ellenséges bázisokon is dolgozik.

 

Új nehézségi szint

 

Az Escalation of Freedom mást is kínál a több ellenségen kívül. Az Arrowhead Game Studios egy új nehézségi szint révén nagyobb kihívást is szeretne nyújtani a játékosoknak. A fejlesztők szerint a Difficulty 10, avagy „Super Helldivers” nehézség több ellenséget tartalmaz majd és „minőségi ugrást” jelent a 9. szinthez képest.

Emellett a Helldivers 2 új fenyegetései a környezetben is érezhetőek lesznek. E tekintetben az Arrowhead a mocsári környezet hátborzongató változatán és a savvihar effektus mechanikáján dolgozott. Konkrétan a készítők szándéka szerint az ellenség és a Helldiverek páncélzatának csökkentése lesz a funkciója. Sokkal több kárt okozhatunk az ellenségnek, de cserében mi is sebezhetőbbekké válunk, mesélik a fejlesztők.

 

A háború nem ér véget a Helldivers 2-ben

 

Ahogy az várható volt, az Arrowhead Game Studios csapata tartogat néhány meglepetést a Helldivers 2 narratív fejlődését illetően. Végső soron a sci-fi shooter univerzumában változások zajlanak, és mint ilyen, a Szuper Föld katonáinak fel kell készülniük mindenféle fenyegetésre. „Egy második galaktikus háború van kibontakozóban, a Szuper Föld az Automatonok és a Terminidák ellen harcol a Tejútrendszer feletti uralomért” – mondja Nils Hansson Bjerke, a narratíváért felelős vezető.

Forrás: YouTube, Polygon

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu