A PS5 legutóbbi rendszerfrissítése durva kritikákat kap – de mi vele a probléma?!

TECH HÍREK – A Sony jelenleg duplán kapja az áldást a PS5-rendszerfrissítéssel kapcsolatos balhék miatt…

 

 

Nem elég, hogy a Sony komoly kritikákat kap a PS5 legutóbbi rendszerfrissítése miatt. Ugyanis ez 24 órán belül már a második alkalom, amikor sikerült kiváltaniuk a rajongók felháborodását. (A PS4 11.52-es rendszerfrissítése is hagyott maga után kívánnivalókat a játékosok körében…)

A PS5 rendszerverzió 24.05-ös frissítése tegnapelőtt este jött ki. A felhasználók pedig hamar nekiestek a Sony-nak, mondván, az új frissítés működése és teljesítménye nem igazán meggyőző…

Most, hogy igazságosak legyünk, nem volt minden haszontalan. A frissítés tartalmazott néhány szép minőségi frissítést olyan dolgokhoz, mint a hangparancsok, a PS5 játéksegítség funkciója, és egy felhasználóbarát módja annak, hogy más játékosokat hívjanak meg a játék session-ökre, lehetővé téve a felhasználók számára, hogy linkeket osszanak meg egymással.

Nagyjából ennyi, ami a konkrétumokat illeti. Ami pedig kevésbé konkrét, a Sony azt is örömmel közölte.

A „rendszerszoftver teljesítményére és stabilitására” és a „vezeték nélküli vezérlő” stabilitására vonatkozó frissítéseket sorolták fel. Mindez láthatóan szórakoztatta a legtöbb PS5-ös játékost, mivel az említett fejlesztések eredendően homályosak.

A reakciók az olyan dolgoktól kezdve, mint a „Semmi sem hoz annyira lázba, mint egy changelog, amiben »Kisebb változások és fejlesztések.« szerepelnek”, egészen az olyan pimaszabb kommentekig terjedtek, mint a „Ne frissíts: a PS5 most ANNYIRA STABIL, hogy a Föld forgása miatt nem tudok játszani vele. Le kell foglalnom egy utat a Nemzetközi Űrállomásra”.

A sok ironizáló szöveg között volt egy érdekes komment egy koreai felhasználótól.

A frissítéshez tartozó angol nyelvű javítási jegyzetekben nem szereplő változtatás azt jelezte, hogy a koreai játékosok hirtelen elkezdtek minden egyes alkalommal pingelni, amikor egy bizonyos ideig játszottak: „Biztosan senki sem fogja észrevenni, mivel ez Korea-specifikus, de játék közben kaptam egy rendszerüzenetet, hogy tartsak szünetet, mert egy órája játszom. A frissítés előtt nem volt ilyen!”

Hogy a Sony miért pont a koreai játékosok számára gördítette ki csendben ezt a frissítést, egyelőre rejtély. Ám nem ez az első eset, hogy ilyen korlátozásokkal sújtják a dél-koreai játékosok játékszokásait.

Forrás: PlayStation.com, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."