Earth Defense Force 6: kicsit „bogarasak” a Steam-felhasználók!

A szófordulat több értelemben véve is meg tudja állni a helyét, de ezúttal nem arra gondolunk, ami a játékban történik, hanem ami azon kívül!

 

Tegnap megjelent nyugaton is az Earth Defense Force 6 (Japánban ez már 2022-ben megtörtént), de a Steamen nem teljesen úgy alakulnak a dolgok, ahogy azt a Sandlot és a D3 Publisher elvárná. A Valve digitális felületén tömegesen jönnek a negatív értékelések (amitől a Take-Two is tart amúgy, erről már írtunk a hét folyamán), és jelenleg a 2123 értékelésből mindössze 40% pozitív, ezzel éppenhogy eléri a közepes (Mixed) kategóriát!

Miért is ez a nagy negatív visszajelzés az Earth Defense Force 6 iránt? Az nem tetszik a játékosoknak, hogy egy Epic Games-fiókra van szükség az online játékhoz. Ezt pedig a megjelenés előtt sehol sem tüntették fel (most már igen). A Sandlot egy rövid közleményt írt is a játék Steam-oldalára: „Ennél a játéknál a crossplay és az online funkciók javítása érdekében az online játékhoz be kell jelentkezni az Epic Games-fiókodba. Elnézést kérünk az előzetes értesítés hiánya miatt. Az Epic Games-fiókodba való bejelentkezés az első online játék alkalmával szükséges. Általában az első bejelentkezés után nem kell többé bejelentkezned.”

A Sandlot szerint a két éve történt japán megjelenés során váltottak az Epic Online Servicesre, hogy a crossplay megvalósuljon a PlayStation 4 és a PlayStation 5 között, mert a régi hálózati implementáció nem tudott alkalmazkodni a különböző hardverek közötti közös feldolgozáshoz és egyeztetéshez, ezért új megoldást kellett keresni.

Csakhogy az Earth Defense Force 6 ennek ellenére nem rendelkezik konzolos crossplay-jel, így nem lehet egy PlayStation 5-ös játékossal közösen irtani a bogarakat! A Risk of Rain 2 példáját is követni lehetett volna, mert a Steam és az Epic Games Store online funkcióit is mind implementálta. A kritika amúgy jogos a fejlesztők felé, mert a transzparencia hiánya sosem jó.

Forrás: PCGamer, Steam

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu