Egy teljesen eltérő műfajú játékot is megihletett a Baldur’s Gate 3 romantikus mélysége!

A Larian játékának nagy sikerét mi sem bizonyíthatja jobban mint az, hogy még egy teljesen más műfajú játékot is meg tudott ihletni, így pedig nem lehet egy rossz szavuk sem a Baldur’s Gate 3-ra…

 

A Warframe következő nagy sztorifrissítése, az 1999 sok újdonságot hoz magával, és persze a névből adódóan a 90-es évek dolgai sem fognak kimaradni a Digital Extremes játékából. Egy dologra viszont nem számítottunk: egy románcrendszerrel, így a Protoframe-ekből összeállt új szövetség, a Hex bármelyik tagjával összejöhet a karakterünk, ahogy halad előre a történet. Erről Rebecca Ford, a játék kreatív igazgatója beszélt a GamesRadarnak adott interjújában:

„Mindig is szerettem volna valamilyen romantikus rendszert a Warframe-be, de sosem volt megfelelő forgatókönyv hozzá. Azt hiszem, két dolog adott nekünk bátorságot a folytatáshoz. Természetesen a Baldur’s Gate sikere és a románcrendszerük arra késztetett minket, hogy azt mondjuk: „Oké, az emberek akarják ezt a fantáziát”. Kétségtelen, hogy ez segít, de voltak olyan ambícióink, amelyek illeszkedtek a Warframe architektúrájához… A Baldur’s Gate volt az „utolsó csepp a pohárban”, az biztos, és ezért hálás vagyok. Az volt az egyik legjobb játékélmény számomra,” mondta Ford.

Egy üzenetküldő minijátékkal alakulhat ki a románc, így a Kinematic Instant Messaging lesz ehhez használatba véve. Kicsit furcsa, de bátor lépés a fejlesztőktől, hogy egy külső nézetes lövöldözős játékban üzenetküldéssel tölthetjük az időt. Ford viszont korábban mondott már ennl meredekebbet is, így az talán sem marad ki a Warframe-ből, hogy valaki végül terhes legyen a játékban. Ez persze csak egy felvetés volt, de ki tudja, mit hoznak össze a fejlesztők…?

Viszont a negatívum az, hogy a legjobb forgatókönyvben a végeredmény egy szilveszteri csók lesz a Warframe 1999-ben, ami valamikor télen fog megjelenni PlayStation 5-re, Xbox Series-re, PC-re, PlayStation 4-re, Xbox One-ra, Nintendo Switch-re, illetve iOS-re. De az addig elvezető út, az üzenetküldő minijáték még izgalmas lehet.

Forrás: PCGamer, GamesRadar

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.