Mark Zuckerberg kiadta a Meta új MI-modelljét, és közben az Apple-re panaszkodik! [VIDEO]

TECH HÍREK – A Mark Zuckerberg által elképzelt jövőben olyan dolog történik majd, amire elsőre annyit tudnánk mondani, hogy Skynet.

 

A Meta új, nyílt forráskódú mesterséges intelligencia-modellt adott ki, 405 milliárdnyi paraméterrel. Ez a Llama 3.1, és állítólag ez a legnagyobb open source modell. Zuckerberg persze el is kezdte a marketinget a YouTube-on, így a Bloombergnél, illetve Rowan Cheungnál is megfordult, és azt mondja, hogy ez az eddigi legkifinomultabb nyílt forráskódú modell, amit bárki kiadott, és több vezető, zárt modellel fel tudja venni a versenyt, és bizonyos területeken a Llama még éllovasnak is nevezhető. Szidta az Apple-t is:

„A nyílt forráskód nagyon fontos összetevője a mesterséges intelligencia pozitív jövőjének. A nyílt forráskód fontos része annak, hogyan biztosíthatjuk, hogy ez mindenki számára előnyös legyen, és ne csak egy maroknyi nagyvállalat számára legyen elérhető. Kicsit lélekromboló, amikor olyan funkciókat építesz, amelyekről úgy gondolod, hogy jót tesznek a közösségednek, és aztán azt mondják, hogy nem adhatod őket, mert egy vállalat be akar zárni téged egy dobozba, hogy jobban versenyezhessen veled. Az én aggodalmam az MI miatt jelenleg nem az Apple miatt van. Hanem más vállalatokkal és azzal, hogy ez hogyan fog fejlődni. Nem is mondom, hogy rossz emberek, csak a rendszer fizikája és ösztönző struktúrája a baj,” mondta Zuck.

A közösségi médiafelületek eközben a felhasználók lekötését és a belőlük való pénz kisajtolását tekintik elsődlegesnek, nem pedig a felhasználók mentális egészségügyi állapotát, vagy a politikai, szociális stabilitást. Csak ennyit kellene hozzátenni a rendszer fizikájához vagy ösztönző struktúrájához. És mit gondol a mesterséges intelligencia társadalmi hatásáról? Szerinte lesznek MI-generált kommentek a mesterséges intelligencia által létrehozott tartalmak alatt. Zuckerberg szerint az egyik legérdekesebb felhasználási mód a Meta mesterséges intelligenciája kapcsán az, hogy az emberek nehéz társadalmi helyzetekben szerepet játszanak velük.

Továbbra is furcsa a hozzáállása, de remélhetőleg nem szabadul el túlzottan a nagy vállalatok alatt a mesterséges intelligencia.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.