Negyed évszázad után távozik a Ubisofttól a Mario + Rabbids vezetője!

Davide Soliani bizony 25 évet töltött el a francia kiadónál, így rá abszolút lehet azt mondani, hogy egy hűséges típus, ha a munkáról van szó.

 

Az olasz játéktervezőt főleg a Mario + Rabbids kapcsán ismerhetjük, de azért ennél több is köthető volt a nevéhez. A közösségi médiában jelentette be a kreatív igazgató, hogy egy vadonatúj kalandba vág, de ezzel kapcsolatban még nem közölt részleteket: „Üdv mindenkinek. 25 év után, amelyből 11 évet gyönyörűen töltöttem a Nintendóval a Mario + Rabbidson a hihetetlen játékos közösségünk társaságában, úgy döntöttem, hogy elhagyom a Ubisoftot, hogy egy új kalandba vágjak bele. Többet most nem mondhatok. Nagyon köszönök mindent, igazán.”

A franchise-ról a Ubisoft azt nyilatkozta, hogy a 2017-es rajt óta a két játék közül az első már több mint 10 millió eladást ért el, és a VGC forrásai szerint a 2022-ben megjelent Mario + Rabbids: Sparks of Hope nevű folytatás már több mint 3 millió példányban kelt el. A Sparks of Hope hiába kapott egészen jó teszteredményeket, de a 2022 októberi megjelenési időszak során kereskedelmileg bukás volt, és a francia kiadó meg volt lepődve amiatt, hogy az év utolsó néhány hetében mennyire alulteljesített a boltokban a Mario-csapatot a nyulakkal összetrombitáló játék.

„Az első Mario + Rabbidsnak több mint 10 millió játékosa volt. Annak ellenére, hogy Mario, ez is egy műfaji, körökre osztott taktikai kalandjáték. Tehát nem számíthatunk arra, hogy már a legelején magas számokat fogunk eladni, mert egy ilyen játék lassan fogy. Még ha az elején úgy tűnt is, hogy a Sparks of Hope nem felel meg az elvárásoknak, bízunk benne, hogy néhány év alatt növekedni fog. Mert a sajtó és a közönség is nagyon-nagyon jól fogadta. Csak idő kérdése, hogy időt adjunk neki például arról, hogy beszélünk róla,” mondta tavaly nyáron Cristina Nava, a Mario + Rabbids producere a VGC-nek.

A Ubisoft Milan jelenleg a Star Wars: Outlaws fejlesztésében segít a Massive Entertainmentnek, és utána (Nava szerint) egy nagy, meggyőző játékba vágnak bele vezető fejlesztőként.

Forrás: VGC

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.