Project: Jinyiwei: PlayStation 5-re is megjelenhet a hangulatos kínai RPG?! Íme az előzetes! [VIDEO]

A még fejlesztés alatt álló Project: Jinyiwei a Sony China Hero Project része, és a hétvégi ChinaJoy 2024 kiállításon lesz látható.

 

 

A nagy kiadók kínai és dél-koreai terjeszkedése az utóbbi években egyre inkább érezhetővé vált. A Microsoft és a Round8 együttműködése a Lies of P-ért, míg a PlayStation kézfogása a SHIFT UP-pal a Stellar Blade-ért fontos példák. Ám az ázsiai óriásnál a Sony is jelentős teret hódított. A ChinaJoy 2024 keretében a japán cég bejelentette, hogy a Project: Jinyiwei című nyílt világú RPG a PlayStation China Hero Project része lesz, megerősítve ezzel a PS5-re való érkezését.

A PlayStation China Hero Project program tovább bővíti repertoárját olyan ígéretes címekkel, mint a Project: Jinyiwei.

Mindez megerősíti a Sony Interactive Entertainment elkötelezettségét a kínai fejlesztők támogatása és alkotásaik globális közönséghez való eljuttatása iránt. Ebben az esetben a CangMo Game Entertainment fejlesztését, amelynek első ígéretes játékmenetét fél évvel ezelőtt láthattuk, a japán vállalat fogja támogatni.

 

 

Project: Jinyiwei

 

 

Egy nyitott világ harcművészetekkel – ezt ígéri a Project: Jinyiwei

 

Aki még nem ismerné, a Project: Jinyiwei az, amit a Ghost of Tsushimára adott kínai válasznak tekinthetünk. Ebben az esetben egy nyitott világú RPG-ről beszélünk, amelynek középpontjában az őrült, wuxia-hangulatú akció áll. Ez a műfaj, amely az utóbbi években egyre nagyobb teret nyert olyan példákkal, mint a Phantom Blade Zero, lehetőséget kínál majd a harcra mind fegyverekkel, legyenek azok katanák vagy hasonlók, mind pedig a harcművészeti repertoárral, amely legalább annyira színes, mint amennyire látványos.

A játékról egyelőre kevés információ áll rendelkezésre. Ez persze logikus, tekintve, hogy még mindig folyamatban lévő munkálatokról van szó. A Gematsu értesülései szerint a Project: Jinyiwei a késő Ming-dinasztia idejébe (a 17. század első felébe) repít majd vissza minket, főhősünk pedig egy a hadakozást és a palota-intrikákat egyaránt lefedő, erős narratív érdeklődéssel kísért történetbe keveredik majd. Bár a CangMo Game Entertainment játéka történelmi alapokon nyugszik, úgy tűnik, hogy a fantasy elemekkel kacérkodik egy olyan keverékben, amely közelebb hozná az Assassin’s Creedhez.

A Project: Jinyiwei PlayStation 5-re történő megjelenésének konkrét dátumát még nem jelentették be. A pletykák szerint valamikor 2025-ben érkezhet. Akárhogy is legyen, az izgalom, amit a játék a ChinaJoy 2024 előtti órákban keltett, ahol a PlayStation standján játszható lesz, jelezheti, hogy a játék várhatóan pozitív fogadtatásban részesül majd a globális piacon.

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu