A Pókember sztárjának bukott 2024-es horrorfilmje a Netflixen folytatja

MOZI HÍREK – Bár a Halálkártya című film tisztességes bevételt hozott a mozikban, 49 millió dollárt keresve a mindössze 8 millió dolláros költségvetésével szemben, a kritikusokat nem nyűgözte le. A 2024. május 3-án bemutatott film, melyben a Pókember: Idegenben sztárja, Jacob Batalon játszik, máris a Netflixre tart, remélve, hogy ott új közönségre talál.

 

A kritikusok körében mindössze 18%-os értékelést kapott a Rotten Tomatoes-on (a közönség részéről 59%-ot). A film további szereplői között megtalálható Harriet Slater, Adain Bradley és Avantika, akik egy egyetemistákból álló csoportot alakítanak. A fiatalok véletlenül egy elátkozott tarot paklival játszanak, és egyenként kezdenek meghalni. Fel kell fedniük a kártyák titkát, mielőtt mindannyiuk számára végzetessé válik.

 

A történet középpontjában egy baráti társaság áll, akik jóslataikhoz kapcsolódó módon kezdenek meghalni, miután elolvasták a tarot kártyáikat. Mielőtt lejár az idejük, együtt kell dolgozniuk a rejtély megoldásán.

 

A Halálkártya 2024. augusztus 1-jén érkezik a Netflixre, mindössze három hónappal a mozipremier után. A MovieWeb kritikusa, Greg Archer így nyilatkozott a filmről: „Összességében, mint a hírhedt Torony kártya, amely egy égő épületet ábrázol, a Halálkártya is hiányzik a stabil kreatív alapoktól, hogy megálljon a saját lábán.” Szavai visszhangozzák más kritikusok véleményét, akik a Halálkártyát „a Végső állomás tarot kártyákkal”, „idegesítőnek” és „egy klisékkel, egydimenziós karakterekkel, ügyetlen párbeszédekkel és nulla félelemmel teli filmnek” nevezték.

 

Jacob Batalon a Halálkártya egyetlen megmentője

 

Nézzünk szembe a tényekkel. A Halálkártya nem egy nagyszerű film, de legalább szórakoztató? Valamennyire, és ez teljes egészében Batalon érdeme, aki a Marvel-filmekben Ned Leeds-et alakítja, valamint a Syfy Reginald, a vámpír című sorozatában a címszereplőt játssza. Mindössze 27 évesen Batalon ragyog a Halálkártyában, és a rossz helyzetből (és forgatókönyvből) is a legjobbat hozza ki, megmentve ezzel egy egyébként unalmas horrorfilmet. Az ő jelenetei biztosítanak némi szükséges humort a filmben, mert ijesztő pillanatokban nem bővelkedik. Elég, ha csak arra gondolunk, ahogy „macskaszerű reflexeiről” beszél egy jelenetben, hogy lássuk, Batalon nem veszi magát vagy a Halálkártyát túl komolyan.

 

Sajnos, Batalon már nem mutathatja meg tehetségét túlsúlyos vámpírként, Reginald Andresként, mivel a hónap elején bejelentették, hogy a Reginald, a vámpír nem kap harmadik évadot a Syfy-on. Annak ellenére, hogy a sorozat pozitív kritikákat kapott – 70%-os értékelést a Rotten Tomatoes-on – a hálózat úgy döntött, hogy a gyenge nézettség miatt megszakítja a horror-komédiát. Talán ez a legjobb, mert bár Batalon nagyszerűen teljesített a furcsa sorozatban, időnként úgy tűnt, mintha túlzottan próbálna követni a What We Do in the Shadows nyomdokain, amelynek utolsó évada október 21-én kezdődik.

 

Azonban ne írjuk le még Batalont, hiszen legközelebb az akció-thriller Novocaine-ban tűnik fel, Oppenheimer Jack Quaid és Prey Amber Midthunder oldalán. Bár csak mellékszereplő lesz, ez még több képernyőidőt biztosít számára, hogy továbbra is megmutassa, mire képes, hogy egy éles szemű hollywoodi vezető végre észrevegye, amit mi már régóta látunk: Batalon főszereplőként is megállná a helyét bármilyen projektben.

 

Forrás: Movieweb

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)