Alien Romulus: Új részleteket mutattak be a Comic-Conon a filmből! [VIDEO]

MOZI HÍREK – „Szeretnétek több felvételt látni?” – kérdezte Fede Alvarez az Alien: Romulus Hall H panel közepén pénteken az amerikai Comic-Conon. „Igeeeen!” – üvöltötte a tömeg, ami a 20th Century Studios és a Disney számára megkönnyebbülés lehetett, hiszen ez a fogadtatás jót ígér a Ridley Scott által 45 éve indított franchise legújabb részének. Bár ez az Alien legújabb része, ez az első, ami a Disney-Fox fúzió után készült.

 

A Hall H-ban tartózkodók hosszabb betekintést nyerhettek a filmbe, amelyben Cailee Spaeny és űrhajós társai egy vörösen megvilágított idegen laboratórium-inkubátor területen haladnak át. A jelenetben, amely félig-meddig a Star Wars szemétprés szörnyére utal, fiatal idegen lények kezdenek kibújni a falból és a vízbe esnek.

A második klipben azonban Aileen Wu karaktere, Laura, mellkasából tör ki egy idegen lény, miközben az űrhajó ügyetlenül felszáll.

A panel végén, hogy fokozzák a hangulatot, nagy vörösen megvilágított szirénák szólaltak meg az előadóterem körül, miközben egy rakás idegen arcra tapadó lény mászott fel a színpadra. Majd egy színházi jelenet keretében egy habzó szájú színész támolygott a színpadra, akinek mellkasából egy idegen lény tört ki. A rendezvényen minden jelenlévő kapott egy idegen arcra tapadó lény maszkot, nagy örömükre.

Ez az Alien film Ridley Scott 1979-es első filmje és James Cameron 1986-os Aliens filmje között játszódik, és Alvarez ezt a stílus miatt így alkotta meg.

„Új arcokat akartam, akiket nem kötöttek más karakterekhez” – mondta a rendező, amikor a színészek kiválasztásáról beszélt. David Jonsson egy szintetikus, azaz robot karaktert játszik a filmben; egy lényt, amely hasonló Michael Fassbender karaktereihez a Ridley Scott által rendezett előzményfilmekben, a Prometheusban és az Alien: Covenantban.

„Senki sem mondta az első filmben, hogy Sigourney (Weaver) túléli, bárki meghalhat” – tette hozzá a rendező. „Ez a koncepció itt is jelen van. Sok halál van ebben a filmben” – mondta a Ne lélegezz színésze.

Spaeny azt is megosztotta, hogy egy másik film meghallgatását sírva hagyta ott. „Azt hiszem, emlékezett erre” – mondta a színésznő, amikor megkapta a hívást az új Alien filmhez.

A rendező időrendi sorrendben forgatta a filmet.

„Kihívás egy másik filmet készíteni ebben a világban” – mondta Alvarez.

Scott, aki producerként dolgozik a folytatáson, videón keresztül jelentkezett be és megkérdezte Alvarezt, hogy milyen új témák lesznek az új filmben. „Azért hívják Romulusnak, mert a testvériségről szól. Az egyik dolog, amit felfedezni akartam, amit az eredeti filmekben nem láttunk, az az emberi kapcsolatok valódi mélysége. Ez az első alkalom, hogy igazán közel álló emberek, akik valóban szeretik egymást, így amikor ilyen dolgok történnek, sokkal drámaibb – testvérnek lenni – meghalnál a testvéredért, vagy hátrahagynád őket?”

De a „pszichoszexuális” elem is jelen van, az eredeti film rendezője szerint.

Az Alien: Romulus augusztus 16-án kerül a mozikba.

Forrás: Deadline

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.