Belőtte magát konzolokra is a Valorant, itt van a nyílt bétája!

A Riot Games PC-n már több mint négy éve elérhető 5v5 taktikus belső nézetes lövöldözős játéka már PlayStation 5-ön és Xbox Series-en is játszható, de még nem „végleges” formában.

 

A Riot a Twitteren közölte, hogy július 26-án valóban elindult a Valorant bétája a Sony és a Microsoft konzolján. Korábban már volt erről pletyka, de ott az Xbox Game Pass-ról is szó esett. Mindenesetre a tweetek alapján sok információt megtudhatunk arról, hogy a Riot Games miképp teszteli a játékot a konzolpároson (vagy konzoltrión, ugyanis az Xbox Series S eltérő specifikációkkal rendelkezik mint az Xbox Series X; a PlayStation 5 esetében a különbség csak a Blu-ray meghajtó volt az eredeti modellben).

A konzolos játékosok EGYMÁSSAL megküzdhetnek, de a PC-sekkel nem, így az Xbox Series-esek csak a PlayStation 5-ön játszókkal szállhatnak be egy-egy meccsre, így nincsen teljes cross-play a három platform között, de ez valahol érthető, hiszen egy FPS esetében egy egér és egy billentyűzet jóval nagyobb előnyben tud lenni egy DualSense kontrollerhez képest. A konzolos nyílt béta a Riot szerint ugyanazokban a régiókban érhető el mint a korlátozott hozzáférésű próbaverzió: az Egyesült Államok, Kanada, Európa, Japán, illetve Brazília próbálhatja ki a Valorant konzolos portját. Az Xbox Game Pass valamennyire mégis érintett: aki az Xbox Game Pass Ultimate szintjén előfizető, kapásból az összes karaktert elérheti.

A Valorant PC-n már 2020. június 2-a óta elérhető, tehát ez képes volt kihasználni a pandémia adta nagyobb játékostábort (persze a játékipar növekedése megfordult, és most ebből próbál kikászálódni, csak az emberek eközben tömegesen elveszítik az állásukat). A konzolos verziók esetében erről nem lehet szó, és még nem látni, hogy mekkora sikert lesz képes a Riot játéka elérni a PlayStation 5/Xbox Series duón.

A lényeg mindenesetre az, hogy a játéknak így nagyobb felhasználói tábora lesz, hiszen nem mindenki rendelkezik PC-vel, aki konzolos (bár van átfedés).

Forrás: Gematsu

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)