Legacy of Kain remastereket jelenthetnek be a San Diego Comic-Conon?

Már van egy erre utaló jel, de vajon ki fog állni a klasszikus akció-kaland játékok remastere mögött? Három lehetséges opció is az eszünkbe juthat.

 

A ResetEra fórumon fedezték fel, hogy a San Diego Comic-Conon van egy szobor a Legacy of Kain főszereplőivel, és van ott egy logó, ami nyíltan kimondja: „Legacy Of Kain: Soul Reaver 1 & 2 Remastered”. Randy Lahrman, a Dark Horse Comics termékfejlesztési és értékesítési alelnöke a GameSpotnak annyit mondott, hogy a rendezvényen kiállított szobrot augusztusban fogják kiadni, és további információkat később fognak közölni. Tehát nem tagadták le, hogy készülnek a remasterek!

A Dark Horse Comics nem nyilatkozott a remasterekről, és az erre utaló tábla eltűnt, mire a Comic-Conos standra jutott. Ez persze csak egy trükk, mert valószínűleg a rendezvény alatt fogják megerősíteni őket. A franchise amúgy többnyire a Crystal Dynamics jóvoltából született, és a játékokat ma is sokan kedvelik. Az első rész, a Blood Omen: Legacy of Kain a Silicon Knightsnál jött létre Dennis Dyack rendezésében, és a Crysdal Dynamics adta ki 1996-ban.

 

 

1999-ben érkezett a Legacy of Kain: Soul Reaver, amit már a Crystal Dynamics fejlesztett, és a rendezője az az Amy Hennig volt, aki később a Naughty Dognál az Uncharted első részeinek írója és rendezője is volt. Hennig továbbra is a játékiparban van, és jelenleg a Skydance New Mediánál a Marvel 1943: Rise of Hydrán dolgozik. Az első Soul Reaverben egy vámpírt, Razielt irányíthattuk, hogy alkotóját, Kaint legyőzhesse egy 3D-s akció-kalandban. A franchise utolsó része jelenleg a 2003-ban megjelent Legacy of Kain: Defiance volt. 2022-ben a Crystal Dynamics azt nyilatkozta, hogy egy lehetséges Legacy of Kain-feltámasztásra igény van, ugyanis egy, az érdeklődést felmérő kérdőívből ezt az eredményt tapasztalták…

De ki dolgozik rajta? Első opció: az Aspyr (Tomb Raider I-III remasterek például). Második opció: Limited Run Games és a Carbon Engine (lásd Gex). Harmadik opció: Nightdive Studios és a KEX Engine (pl. Shadow Man Remastered). Majd meglátjuk.

Forrás: VGC, ResetEra, GameSpot

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)