Oltári mértékben csökkent a Paradox nyeresége az előző negyedévben!

Nem csoda, hiszen törölték a fejlesztés alatt álló Sims-klónjukat, és ezek után volt még arcuk azt mondani, hogy „Vegyes érzésekkel zárjuk a második negyedévet”.

 

A Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 eddig sok fejfájást okozott a svéd kiadónak (fejlesztőváltás), megszabadult a cég a Harebrained Schemes-szel a Lamplighters League gyenge teljesítménye miatt, a Cities: Skylines 2 messze volt az elvárásoktól, a Millennia sem hozta a formát, a Life by You, a Sims-klón pedig törölve lett, az azt fejlesztő stúdiót pedig en bloc be is zárta a Paradox. Ezek után nem csoda, hogy a negyedéves jelentésük felettébb negatívnak hangzik…

Ennek ellenére volt nyereségük. Igaz, az április 1-je és a június 30-a között zajló negyedévben ennek mértéke 88,5%-kal csökkent az egy évvel korábbi adathoz képest (a nyereségük mindössze 1,232 milliárd forint). A Crusader Kings 3, a Victoria 3 és a Hearts of Iron 4 volt képes pozitívan tartani az egyenlegüket a Triumph Studios által fejlesztett Age of Wonders 4-en túl. A profit csökkenése főleg a Life By You kukázása miatt volt: a fejlesztési költségeket leírták (kb. 6,93 milliárd forint!).

Fredrik Wester, a Paradox vezérigazgatója ennek ellenére optimista: „Vegyes érzésekkel zárjuk az év második negyedévét. Egyrészt az alaptevékenységünk nagyon jól teljesített, másrészt viszont meghoztuk azt a nehéz döntést, hogy lemondjuk a Life by You megjelenését, mivel a játék nem tudta volna teljesíteni az elvárásainkat. Egyértelmű, hogy több, különösen a magtevékenységünkön kívüli projektben is rossz döntéseket hoztunk, és ezen változtatnunk kell. 2021-ben jelentős változtatásokat hajtottunk végre a kockázatosabb projektekbe való befektetésünk módját illetően, ami azt jelenti, hogy nem indítottunk olyan új projekteket, amelyek a magas kockázat és a magas költségek olyan kombinációját mutatják mint a Life by You. A jól megérdemelt önkritika közepette érdemes emlékeztetni magunkat arra, hogy szilárd lábakon állunk, mert az üzletünk alapja jól működik. A saját hibáink miatti nagy bosszúságunk ellenére van hitünk. A Paradox jövője fényes, de fel kell gyűrnünk az ingujjunkat, és keményen kell dolgoznunk, hogy teljes mértékben kiaknázzuk a benne rejlő lehetőségeket.”

Igen ám, de azért nem lesz előttük könnyű év… ki tudja, hogy a Vampire: The Masquerade – Bloodlines 2 képes lesz-e minőségi cím lenni?

Forrás: PCGamer, Paradox

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)