A játékfejlesztők megelégelték az Intel processzoraiból adódó hibákat!

TECH HÍREK – Miközben nemsokára megjelenik az új CPU-generáció (amihez ráadásul teljesen eltérő nevezési séma is jön, úgyhogy azt is meg kell még tanulni…), a fejlesztőknek tele lett a hócipőjük a 13. és 14. generációs Intel processzoraival.

 

Az Intel legfrissebb processzorai nem valami stabilak, és emiatt a fejlesztőknek figyelmeztetniük kell a játékosokat arról, hogy a játékuk, vagy akár a teljes PC-jük kiakadhat a gyártási hibák következtében (itt nem mennénk részletesebben bele, hogy mi is a baj: hibás mikrokód, illetve a 13. generáció esetében ráadásul oxidáció – csak ennyit mondunk röviden). Az Alderon Games, a Path of Titans (dínós túlélős MMO) fejlesztői a játékon belül konkrétan egy hibaüzenetet használnak, hogy az érintett CPU-kat használó játékosokat figyelmeztessék a lehetséges problémák miatt.

A hibaüzenet elmondja, hogy a játék kiakadt, azonosítja a processzortípust (a képen ez egy Intel Core i7-13700K), a processzornak problémái vannak a modern Unreal Engine 5-ös játékokkal, amik ehhez vezetnek, és ha az igen gombra klikkelünk, tájékoztatást kapunk a problémáról. Az i7-es és i9-es CPU-k érintettek, de ezeken belül még az alacsonyabb fogyasztású, T-s modellek is. A játék vagy applikáció akkor adja meg magát, amikor a feszültség túl magasra ugrik.

A Path of Titans az Unreal Engine 5.3-at fut, és a ModelFarm UE-s felügyelője is mondta, hogy a i9-13/14900K processzorok hibaaránya 50%-os, ami miatt a fejlesztők fontolgatják az AMD-re való váltást. Az Alderon Games beismerte, hogy eladja az érintett CPU-kat, mert az utóbbi 3-4 hónapban a hibaarány 100%-os lett, amivel a processzorok élettartama is jelentősen romlik. Még a Warframe fejlesztői (Digital Extremes) és az Unreal Engine-t létrehozó Epic Games is elismerte a hibát, ideiglenes megoldást kínálva a problémára.

Erre az AMD kicsit visszafogja a Ryzen 9000-es processzorait, de ők is beismerték, hogy az első legyártott készletben hibákat találtak, így kicsit késni fognak… de valljuk be, jelenleg a „pirosak” nagyon is nyerő helyzetben vannak!

Forrás: WCCFTech

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu