Miért tartott ennyi ideig a Dragon Age: The Veilguard fejlesztése? Új indok a BioWare-től! [VIDEO]

A stúdió újabb indoklást adott arra, hogy a Dragon Age 4 miért egy évtizeddel az előző rész, a Dragon Age: Inquisition után érkezik csak.

 

A BioWare kinn volt a San Diego Comic-Conon, és itt bemutatta a csapatot, akik a főbb karaktereket megszólaltatják. A csapatból John Epler (kreatív igazgató) és Ashley Barlow (a kreatív előadásért felelős igazgató) a Gamesradarnak nyilatkozott. Epler elmondta, hogy a BioWare-nek más projektjei is voltak, és biztosra akartak menni, hogy ezt megfelelően összehozzák, és ez a legjobb verzió, amit szerinte meg tudtak valósítani. Barlow hozzátette, hogy a stábot már öt éve elkezdték összeszedni. Sok ideig tartott hétszáz (!!!) karaktert rögzíteni. Ez nekik összesen 80 ezer sornyi szöveg, és ha a főszereplő, Rook előadását is hozzávesszük, akkor 140 ezerre ugrik az érték. Szerinte idő kellett ahhoz, hogy valami jó jöjjön létre.

Viszont valószínűleg sokuknak csak 1-2 sornyi mondanivalója lesz. Mégis több a beszéd mint a Dragon Age: Inquisitionben, ott ugyanis összesen 88 ezer sor volt. A Red Dead Redemption 2 (500 ezer!) és a Starfield (250 ezer) viszont messze a Dragon Age: The Veilguard előtt jár. A Larian sosem mondott konkrét számot a Baldur’s Gate 3-ról, de mivel több mint 140 órányi jelenet és 1,3 milliónyi szó van a játékukban, valószínűleg nekik is van mit a tejbe aprítani…

Egy másik, a The Gamernek adott interjúban (amit beágyaztunk), Epler arra is kitért, hogy a Dragon Age-ből készített könyvek, képregények ismerete szükséges-e a The Veilguardhoz: „Az egyik dolog, amiről a játékokkal kapcsolatban igyekszünk gondoskodni, az az, hogy ne kelljen az összes járulékos tartalmat megismerned ahhoz, hogy megértsd, mi történik. Mégis, vannak olyan karakterek a képregényekből, különösen a legutóbbi The Missingből, amelyek felbukkannak a játékban. Az egyik egy karakterpáros, akikről már korábban is beszéltünk, Evka Ivo és Antoine, két Grey Warden.

Általánosságban véve szeretjük biztosítani a folytonosságot. Ha nem olvasod a képregényeket vagy a könyveket, akkor is tudod, hogy mi történik, de ha igen, akkor ez egy plusz szintre emeli a játék szerkezetét. Őszintén szólva, ugyanez igaz a korábbi játékokra is. Biztosítani akarjuk, hogy ha játszottál a korábbi játékokkal, akkor is megkapd ezt a plusz kontextust, ezt a plusz textúrát, de azt is szeretnénk, hogy azok a játékosok, akik nem feltétlenül fogyasztják a kiegészítő médiát, valóban beleélhessék magukat a játék történetébe, és megértsék, mi történik,” mondta Epler.

A Dragon Age: The Veilguard valamikor ősszel jön PlayStation 5-re, Xbox Series-re és PC-re.

Forrás: WCCFTech, Gamesradar

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)