A Broadway-re költözhet Star Trek?! Nem akármilyen műfajban tűnhet fel a sci-fi klasszikusa!

MOZI HÍREK – A Star Trek-franchise bátran néz szembe a jövővel, amit egy Broadway-musical jelenthet…

 

 

A Star Trek-franchise hosszú utat járt be az 1960-as évekbeli debütálása óta. Ám ezzel a projekttel talán tényleg egy furcsa, új világba törhet be. Mint a San Diego-i Comic-Conon kiderült, a Star Trek franchise a Star Trek: Különös új világok (Strange New Worlds) musical-ihlette epizódját követően egy teljes körű zenés színpadi showműsoron gondolkodik. Habár a projekt részletei egyelőre nagyon vázlatosak, a Strange New Worlds executive producere, Akiva Goldsman megosztotta az izgalmas és váratlan frissítést.

Mint korábban sok más egyszeri zenei epizód, a Különös új világok 2. évadának „Subspace Rhapsody” című epizódja is azonnal klasszikussá vált. A rajongók és a kritikusok egyaránt elismerően nyilatkoztak róla. Az epizód eseményei akkor bontakoznak ki, amikor egy kísérleti, természetben előforduló kvantumvalószínűségi mezővel való találkozás hatására James T. Kirk és társai dalra fakadnak, hogy kifejezzék gondolataikat és érzéseiket. A sorozat még sosem merült zenei vizekre. Olyannyira népszerű lett az epizód, hogy az SDCC Paramount paneljén egy rajongó megkérdezte, lesz-e további zenei betét a sorozat közelgő harmadik évadában.

Goldsman szerint erre nem kerülhet sor, ám helyette egy színpadi műsor említése merült fel, a paneltárs, Rebecca Romijn megdöbbenésére, aki Una Chin-Riley-t alakítja a sorozatban.

Romijn így reagált a kijelentésre: „Akiva, nem hiszem el, hogy ezt mondtad!”

 

A Star Trek franchise tovább bővül

 

A Star Trek nagy utat tett meg 1966-os debütálása óta, amikor az űrverseny miatt az új bolygók felfedezéséről szóló sci-fi történetek hatalmas vonzerőt jelentettek a közönség számára. A számos televíziós spin-off és film mellett a franchise képregényekkel, regényekkel, animációs sorozatokkal, videójátékokkal és még sok mással is bővült. Nem túlzás, hogy a történelem egyik legnagyobb franchise-ává vált.

Amíg a rajongók további hírekre várnak arról, hogy a franchise esetleg tényleg a színpadra vált a képernyőről, a Különös új világok harmadik évada valamikor 2025-ben érkezik a Paramount+-ra. Az első két évad már most is streamelhető a platformon. Magyarországon a SkyShowtime kínálatában találjuk meg őket.

Forrás: X

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."

theGeek TV

Kiemelt partnerünk: www.konzolkirály.hu