A Call of Duty egyik pályájával fejlődhet tovább a mesterséges intelligencia!

Az Activision bejelentette, hogy a Call of Duty: Warzone egyik legnagyobb és legösszetettebb pályája nem kereskedelmi célból szabadon felhasználhatóvá vált.

 

A Microsoft alá Az Activision bejelentette, hogy a Call of Duty: Warzone egyik legnagyobb és legösszetetttartozó cég abban reménykedik, hogy a környezet geometriája, illetve a mesterséges intelligencia tanulása javulhat azzal, hogy a négy gigabájtnyi geometriaadatot közzétette a GitHubon a Caldera nevű pályájából. Ez az első ilyen publikáció a Call of Duty-val kapcsolatban, és az Activision egy blogposztban azt taglalja, hogy a Caldera szinte teljes geometriája, illetve egy gyűjtemény a véletlenszerűen kiválasztott mintagyűjtemény a játékosok pályán történő mozgásáról miképp lehet majd hasznos. A pakk több mint 5 millió mesh-t (hálót), 28 millió primitívet, és több mint 1 milliárd pontpéldányt tartalmaznak, amelyek többnyire a jelenet metaadatait jelentik, például a köteteket, amelyeket az Activision a villámfeldolgozáshoz használ.

„A Call of Duty Data Set, amely a Calderát tartalmazza, a Call of Duty: Warzone többjátékos játékokhoz használt, a világ méretét, a helyszínrajzi mélységet és a geometriai összetettséget tekintve kiterjedt, gyártási minőségű térképet képvisel. Az egyik készlet például a játékosok által egy mérkőzés során bejárt útvonalakat mutatja be. Bár ezekhez nem csatoltunk konkrét vizualizációkat, az adatok könnyen hozzáférhetők, így különböző módon vizsgálhatók és vizualizálhatók. A játékkörnyezeteink már így is rendkívül összetettek; folyamatosan szükségét érezzük, hogy javítsuk a játékélményt, és még gazdagabbá és részletesebbé tegyük. Az ezen adatkészlet kiadásából származó innovációk nagyobb szabadságot és rugalmasságot biztosíthatnak tartalmi csapataink számára, hogy megtalálják a játékosaink számára legmegragadóbb forgatókönyveket,” írta Michael Vance vezető technikai igazgató.

„Mi az Activisionnél úgy gondoljuk, hogy a játékipar számára fontos, hogy elősegítse az iparágon belüli növekedést és innovációt, fejlessze a szerzői eszközöket, és kiváló adatokat szolgáltasson az MI képzéséhez és a tartalomgenerálási technikák fejlesztéséhez. Úgy véljük, hogy ez az adatkészlet egyedülálló előnyt biztosít ezekhez a célokhoz,” tette hozzá Natalya Tatarchuk, az Activision műszaki igazgatója.

Csak aztán nehogy emiatt szabaduljon el a Skynet.

Forrás: PCGamer, Activision

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.