A mesterséges intelligenciáról „merengett” a Meta és az Nvidia vezetője [VIDEO]

TECH HÍREK – Mark Zuckerberg és Jensen Huang arról beszélgetett a Siggraphon, hogy miképp látják a mesterséges intelligencia jövőjét.

 

A Siggraph egy évente megrendezett konferencia, ahol a legújabb trendekről és kutatásokról esik szó a számítógépes grafika és az interaktív technológia területein. Ezt Zuck és Huang nem nagyon vette figyelembe, mert kb. egy órán keresztül beszélgettek a mesterséges intelligenciáról, a tartalomalkotó rendszerekről, az okosszemüvegekről, illetve volt néhány felettébb bizarr anekdokta is. Zuckerbergről tudjuk, hogy a metaverzumot, a kiterjesztett valóságot és a mesterséges intelligenciát imádja. A Meta többmilliárd dollárt költött a VR-ra, illetve 350 ezer Nvidia H100-as chipet vásárolt, hogy a szervereit meghajtsa…

A beszélgetés nem nagyon követhető figyelemmel, de legalább aludni jót lehet tőle. Arról is szó volt, hogy a generatíc MI-vel szép képeket lehet csinálni, és Huang szerint elég jól néz ki, ahogy az megvalósítja a lekérdezését (egy öreg kínai férfi három kutyájával élvez egy pohár whiskey-t), amivel értelemszerűen saját magát pocskondiázta. Zuck a Meta Segment Anything Model 2 nevű MI-rendszerét reklámozta: ki ehet választani, majd nyomon lehet követni bármilyen objektumot egy képen vagy videón, és itt is saját példáról volt szó (Hawaii-on a farmján levő teheneket hozta fel). A poénkodásra nem sok reakció volt a közönségtől. Biztosan aludtak már.

Azzal nincs baj, hogy jó viszonyt ápol a két vezérigazgató, de azért ennél informatívabb beszélgetést szerett volna a közönség. Lehetett volna szó a mesterséges inteligencia jelenlegi trendjeiről, vagy hogy a számítógépes grafikára ez miképp hathat. Elvégre erről szólna a Siggraph, de nem véletlenül használtunk idézőjelet a merengett szó esetében, ugyanis ki lehetett volna mondjuk arra térni, hogy az Nvidia új, Blackwell architektúrája (amit a GeForce RTX 5000 kártyák is majd alkalmazni fognak) hogyan segíthetik elő a mesterséges intelligencia mainstream elterjedését is.

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.