Animációs forradalmat szeretne látni egy ex-Rockstar fejlesztő! [VIDEO]

A Rockstar North korábbi technikai igazgatója szerint az animációk tekintetében jelentős változtatásra lenne szükség, és úgy gondolja, hogy ezt a forradalmat pont ez a csapat robbanthatja ki.

 

A Grand Theft Auto VI-ról sokat nem nagyon tudunk még. Volt 2022-ben egy jelentős szivárgás, aztán tavaly december 4-én (egy kiszivárgás után…) felbukkant az első hivatalos trailer belőle, ami aztán gyorsan be is írta magát a Guinness Világrekordok Könyvébe, aztán azóta már megint teljesen hallgat a játékról a Rockstar. Obbe Vermeij, aki 1995 és 2009 között a Rockstar North technikai igazgatója szerint nem annyira káros a nagy szivárgás a 2025 őszén PlayStation 5-re és Xbox Series-re megjelenő játékból, és úgy véli, hogy az animációkban nagy változást lehetne véghez vinni:

„A szivárgások nem olyan fontosak mint azt az emberek gondolják. Csak azért, mert emberek milliói várnak bármilyen hírre… és a Rockstar nem ad nekik semmilyen hírt. Amikor egy nagy cég bármit mond, legyen az a Rockstar, az Electronic Arts, vagy a Ubisoft, vagy bármi más, azt elemzik, és gyakran negatívan tálalják. Negatív dologgá válik. Az ő szemszögükből nézve a legjobb, ha egyszerűen csak hallgatnak. Ezt teszik.

Hallottam néhány pletykát arról, hogy a Grand Theft Auto VI-ban elég új technológiát használnak, ami az animációval és a mesterséges intelligenciával kapcsolatos, meg minden ilyesmivel. Szerintem itt az ideje egy forradalomnak, ahol az animáció talán már nem kézzel animált, hanem inkább mesterséges intelligencia és fizika által vezérelt lesz. A Grand Theft Auto IV-ben is csináltunk ilyesmit. Azt hiszem, ha valaki megteszi ezt a lépést, az a Rockstar lesz,” mondta Vermeij a lent beágyazott videóban.

Vermeij nem rendelkezik bennfentes információkkal a játékról, és úgy véli, hogy a Grand Theft Auto V-höz képest az új rész nem lesz túlzottan eltérő, emiatt pedig az emberek csalódhatnak benne, ha nem rendelkezik nagyobb innovációval. Majd meglátjuk.

Forrás: PCGamer

 

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)