Bezárhat a Bungie?! Drasztikus lépésre szánta el magát a PlayStation birtokába került stúdió!

A Bungie bejelentette, hogy 220 alkalmazottat bocsát el, ami a stúdió nagyjából 17%-a, ráadásul nem ez az egyetlen változás…

 

 

A Destiny alkotója szerdán közzétett levelében a „növekvő fejlesztési költségekre és az iparági változásokra” hivatkozott, amiért a stúdiónak története legfájdalmasabb változtatásait kellett végrehajtania. 220 munkahelyet – ami a Bungie dolgozóinak nagyjából 17%-a – teljes mértékben megszüntetnek. A munkavállalókat kénytelen elbocsátani.

A levélben a cég további két jelentős változást jelentett be a fejlesztő struktúráját illetően a jövőben.

„Először is, elmélyítjük integrációnkat a Sony Interactive Entertainmenttel, azon dolgozunk, hogy a következő negyedévek során 155 szerepkörünket, nagyjából 12%-át integráljuk a SIE-be” – írta Pete Parsons, a Bungie vezérigazgatója.

„A SIE fáradhatatlanul dolgozott velünk, hogy minél több emberünk számára találjunk szerepköröket, így közösen rengeteg olyan tehetséget tudtunk megmenteni, akiket egyébként érintett volna a létszámleépítés.”

A levélben azt is bejelentették, hogy a stúdió új sci-fi akciójátékon dolgozik a PlayStation Studios keretein belül, új név alatt.

„Másodszor, a PlayStation Studios vezetésével együttműködve azon dolgozunk, hogy az egyik inkubációs projektünket – egy vadonatúj tudományos-fantasztikus univerzumban játszódó akciójátékot – kiválasszuk, és a PlayStation Studioson belül egy új stúdiót hozzunk létre, amely folytatja az ígéretes fejlesztést.”

A PlayStation-gyártó 2022-ben vásárolta meg a Bungie-t. Jelenleg, a levél alapján nem egyértelmű, hogy maga a Bungie milyen formában létezik tovább. Úgy tűnik, a név egyelőre megmarad.

„Mindenkinek, akit érint ez a létszámleépítés, nagyvonalú kilépési csomagot kínálunk, beleértve a végkielégítést, a bónuszt és az egészségügyi ellátást” – áll a levélben.

A levél végén megnyugtatták a rajongókat, hogy a tervezett Marathon reboot még mindig fejlesztés alatt áll, és hogy több mint 800 fejlesztő dolgozik rajta és a Destiny franchise-on.

Forrás: BungieNet

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."