Most ingyen kipróbálhatjátok ezt a hangulatos JRPG-t – mutatjuk, hogyan és milyen platformon! [VIDEO]

Ha a Visions of Mana nem szerepel a radarodon 2024-re, akkor talán itt az ideje vetni egy pillantást erre a JRPG-re…

 

 

Az Ouka Studios által fejlesztett és a Square Enix által kiadott Visions of Mana a régóta futó Mana-sorozat legújabb JRPG-je. A játék augusztus 29-én jelenik meg. Ezt a dátumot sokan várják, tekintve, hogy 2006 óta ez az első fővonalbeli bejegyzés a franchise-ban.

Ha egyszerűen alig várod, hogy a kezedbe vehesd a Visions of Manát, akkor szerencséd van. Egy új demó jelent meg a különböző áruházakban, többek között az Xbox Store-ban, a PlayStation Store-ban és a Steamen keresztül.

Csak menj a konzolod/PC-d megfelelő áruházába, keresd meg a Visions of Mana-t, és az ingyenes demónak fel kell ugrania, hogy letölthesd.

A demó „a történet egy részét, csatákat és felfedezést” tartalmaz majd, ami elég homályos, de gondolom, ez az, amit egy demótól elvárunk.

Ha úgy döntesz, hogy kipróbálod, első körben három fegyvert kapsz, amelyeket a teljes játékban használhatsz. Ezek a Gladius (kis kard Val számára), a Falx (nagy kard Val számára) és egy Horn Lance (lándzsa Val számára).

 

 

JRPG / Visions of Mana

 

 

„A Visions of Mana egy vadonatúj cím a sorozatban, amely a szent kard és a mana körül forog. A főszereplő Val és gyerekkori barátja, Hinna, az újonnan kinevezett Alm of Fire, útnak indulnak a Mana-fához” – olvasható a játék szinopszisában.

„A játék ikonikusan vibráló és hatalmas, félig nyitott világában imádni való, mégis kegyetlen szörnyek találhatók, így az Elementálok erejét kihasználva gyors háromdimenziós csatákat élvezhetsz. Az útközben megismert barátokkal való kalandok során kezdik meglátni az igazságot a világról. El kell fogadnunk a sorsunkat?”

 

Milyenek az első reakciók a Visions of Mana JRPG-t illetően?

 

A demó korai fogadtatása kissé alulmúlta a várakozásokat.

„A mozgás nagyon nehézkes. Nem jó érzés ugrálni és futni” – írta KMoosetoe Reddit-felhasználó. „A felhasználói felület túlságosan zsúfolt, a karakterdizájn borzalmas […] Ez a Square Enix legrosszabb játéka a Forspoken óta.” Ugyan már!

Mint mindig, minden éremnek két oldala van. Ahogy egy másik felhasználó fogalmaz:

„A mozgás közel sem olyan rossz, mint amilyennek az emberek beállítják. Egy JRPG-hez képest teljesen rendben van, egyáltalán nem érzem ezt a >>melaszon keresztül mozgó<< dolgot. Minden érzékeny érzés, a nagy karddal való harcnak kellemes súlya van. Őszintén szólva talán jobb, mint amire számítottam” – írta t-bonkers.

A demó ingyenes, szóval akár meg is nézheted, hogy magad döntsd el, melyik táborhoz csatlakozol…

Forrás: Steam, Reddit

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."