A csapda: Josh Hartnett sötét, veszélyes világba merészkedett Shyamalan új thrillerje miatt!

MOZI HÍREK – Josh Hartnett mélyen belemerült a sorozatgyilkosok pszichológiájába, hogy minél hitelesebb legyen A csapdában…

 

 

Josh Hartnett, M. Night Shyamalan legújabb thrillerjének, A csapdának (Trap) a sztárja sorozatgyilkosok tanulmányozásával készült a filmre, és a színész megtudott néhány érdekes dolgot. A legfontosabb: „elismerést akarnak”. A tegnap bemutatott A csapda a színész visszatérését jelenti a hollywoodi reflektorfénybe nagyon hosszú kihagyás után. Nyilvánvaló okokból a felkészülést is komolyan vette.

A filmben Hartnett egy tinilány apját alakítja, aki a lányával együtt utazik el egy popkoncertre. Miközben arra készülnek, hogy életük legszebb pillanatát fogják átélni, az apa jeleket kezd látni, hogy a rendfenntartó erők ügynökei csendben körülveszik a helyszínt. Egy sorozatgyilkosra vadásznak, és minden jel rá mutat. A témát figyelembe véve Hartnett elmélyült a sorozatgyilkosok profilalkotásának világában, hogy megtudjon róluk egy-két dolgot.

A Comic Bookkal folytatott beszélgetésben Hartnett megosztja a megállapításait:

„Rengeteg érdekes aspektusa van a pszichopata embereknek, és azon sorozatgyilkosok száma, akik hajlandóak beszélni a riportereknek arról, hogy mit tettek és miért tették, elképesztő nagy, mert elismerést akarnak. Azt akarják, hogy nyilvánosságra kerüljenek. A legtöbb ember, aki ír róluk, azt mondja, hogy személyesen hihetetlenül bájosak, és szinte azt gondolod, hogy sokszor kételkedsz a velük való beszélgetés során, hogy ők lehetnek azok, akik ezeket a szörnyű dolgokat teszik, mert szükségszerűen egész életüket azzal töltötték, hogy megpróbálják meggyőzni az embereket arról, hogy ők nem ezek a szörnyetegek, nem igaz?”

Hartnett tovább magyarázza, hogy ez a bizonyos túlélési készség még azután is megmarad, hogy a sorozatgyilkosokat elkapták.

„Még mindig nem szabadulnak. Még akkor sem tudnak megszabadulni ettől, amikor már börtönben vannak, és azt akarják, hogy nyugodt legyél, és azt akarják, hogy [könnyebben manipuláljanak], amikor nyugodt vagy. Ez a szerep hihetetlenül hasznos volt a film szempontjából, mert szükségünk van arra, hogy elbűvölő legyen, és szükségünk van arra, hogy a közönség is vele tartson. Szóval, meggyőzőnek kell lennie, és ez volt a lényege.”

 

A csapda szolid visszatérést sejtet Josh Hartnett és Shyamalan számára egyaránt

 

Tekintettel arra, hogy Shyamalan filmjei gyakran tartalmaznak fordulatokat, a fentieken túl nem bocsátkozunk részletekbe. Csak annyit mondhatunk, hogy úgy tűnik, a rendező visszatér arra a területre, ahol a legjobban érzi magát: egy mély, sötét thrillerhez természetfeletti vonások nélkül. Sokan elemezték az előzeteseket, de maga a rendező árulta el, hogy a trailerek nem spoilerezik el a végső csavart, úgyhogy felesleges tovább találgatni.

A csapda egyúttal egy arany lehetőség Hartnett számára, aki valamikor abbahagyta a nagyszabású filmek készítését, és búcsút intett Hollywoodnak. Hartnett nemrég nyíltan beszélt a szünet néhány okáról,többek között a mérgező fandommal kapcsolatos tapasztalatairól. Az első kritikák megerősítik, hogy tökéletes főszereplője a filmnek, tekintve, hogy képes elbűvölni aranyszínű mosolyával, amely mögött könnyen rejtőzhet valami baljóslatú…

Forrás: ComicBook.com

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."