Mégis mekkora költségvetésből kapott Deadpool játékadaptációt? [VIDEO]

Az eddigi pletykákkal kapcsolatban a játék egyik korábbi fejlesztője felettébb elutasító volt, így annál feltehetőleg jóval kevesebb pénzből gazdálkodhatott a stúdió.

 

Chris Baker a Marvel videojátékos ágazatában dolgozott, amikor a Deadpool megjelent. A pletykák arról szóltak, hogy 100 millió dollár kellett a játékhoz, ami 2013-ban elképesztően soknak számított, és ki sem néznénk, hogy az Activision stúdiója, a High Moon Studios ekkora összeget kapott volna a szuperhős kalandjainak megvalósítására. Nincsen hivatalos adatunk arról, hogy mekkora költségvetésük volt. A Wikipédia oldala ezzel kapcsolatban hazudik, és a 2015-ös GameSpot lista sem tudta alátámasztani, hogy drága volt a projekt.

Baker a Twitteren írta, hogy a 100 millió nevetséges túlzás. Nem tudta ő sem a tényleges összeget, de szerinte a 100 millió dollár a Grand Theft Auto szintje lett volna akkoriban. Nem téved. 2008-ban Leslie Benzies, a Grand Theft Auto IV producere a Timesnak elmondta, hogy akkoriban a játékot 100 millió dollárból készítették. (Akkor ehhez képest a 2013-as Grand Theft Auto V még drágább volt.)

 

 

A Deadpoolban van egy poén arról, ami másodpercek alatt többmillió dollárral megpörgeti a feltüntetett összeget, de ez csak egy poén, és Baker szerint lehet, hogy erre alapozhatták a 100 milliót. Lehet, hogy az igazság nem ismerete nélkül annyi kellett volna a pletyka kirobbantásához, hogy valaki tényként közölt egy összeget, amit kitalált. Lehet, hogy ez történt. Mindenesetre a Deadpool anno nem volt annyira kimagasló játék. Átlagos volt, semmi több, de egy végigjátszás erejéig szórakoztató volt. Többnyire lineáris volt, és ebből következik, hogy nem nagyon volt benne annyi tartalom, ráadásul ez még a PlayStation 3/Xbox 360 párosra jött ki (később volt újrakiadás is, de az most irreleváns).

De azért az tényleg furcsa, hogy van egy játék, amit ismerünk, de azt már senki sem akarja kibökni, hogy mekkora pénzből jött össze. Lehet, hogy ez egy olcsóbb licenszprojekt volt, és az lenne a legcélszerűbb válasz erre.

Forrás: PCGamer, Wikipédia, GameSpot, Times

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)