Veszélyben Henry Cavill Warhammer 40K-sorozata?! Élesedik az Amazon-Games Workshop csörte

MOZI HÍREK – A Games Workshop nem elégedett a Henry Cavill nevével fémjelzett projekt irányelveivel, és azt szeretné, ha 2024 decemberéig kölcsönösen megegyeznének.

 

 

Henry Cavill filmes pályafutása igencsak sokszínű. A brit színész Superman 2013-as eljátszásának köszönhetően vált világhírűvé, azóta pedig a popkultúra és a videójátékok védőszentjének számít a hollywoodi sztárok között. Ez a rajongás akkora, hogy a kriptoni búcsú után az Amazon és a Games Workshop összefogott, hogy egy Warhammer 40K-sorozatot készítsenek, amelynek Henry Cavill lett a felelőse, de legalábbis a kirakatfigurája. Ez az álom azonban véget érhet, mivel komoly kreatív nézeteltérések merültek fel, amelyeket rekordidő alatt kell megoldani.

A Games Workshop a legutóbbi éves pénzügyi jelentésében hangsúlyozta, hogy az Amazon Warhammer 40000 sorozatának / filmjének megvalósítása csak akkor lehetséges, ha a két cég 2024 decemberéig konszenzusra jut a „kreatív irányelvekről”. Ez a megállapodás létfontosságú a produkció előrehaladásához.

Ha nem születik megállapodás, akkor az adaptációk sem készülhetnek el.

 

Henry Cavill – meg a rengeteg Warhammer-rajongó – álma semmissé válhat?!

 

Ha megnézzük az eredeti megállapodást, amely az Amazonnak kizárólagos jogot biztosít a Warhammer 40K tartalmak fejlesztésére, akkor az egy opciót is tartalmaz a Warhammer Fantasy univerzum tulajdonságainak licencelésére a jövőbeni bővítés és gyártás céljából. Ez több problémát okozott, mint amennyit megoldott. A Games Workshop és az Amazon 2023 decembere óta dolgozik a kreatív irányelvek meghatározásán. A folyamatot a következő öt hónapban muszáj lesz sikeresen lezárniuk.

A brit terepasztalos és társasjátékokkal foglalkozó cég kristálytisztán fogalmazott közleményében: „Ez a megállapodást csak akkor lép életbe, ha a kreatív irányelvekről a Games Workshop és az Amazon kölcsönösen megegyezik”. Ez a nyilatkozat rávilágít a konszenzus elérésének fontosságára. Úgy tűnik, hogy mindkét cég egy olyan Warhammer filmes univerzum alapjait szeretné lerakni, amelynek a terjedelem és a keretei már a kezdetektől fogva meg vannak határozva.

A Warhammer 40K sorozat és film jövője, valamint Henry Cavill részvétele mostantól ezen a néhány kritikus hónapon múlik. Ha az Amazon és a Games Workshop nem tud kreatív megállapodást kötni, akkor ez az ambiciózus projekt papíron maradhat. A zord univerzum rajongói pedig elkeseredhetnek, bár talán nem annyira, mint Cavill maga. A színész többször is megerősítette, hogy szereti a Warhammert, és hogy egy mozifilmes projekt valóra vált álom lenne számára.

Forrás: Diario AS, Bell of Lost Souls

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."