Elképesztő! A játékipar egyik legfontosabb magazinja szűnik meg 33 év után!

Akkora kaliberű a hirtelen megszűnés, ami hazánkban 2019 végén volt, ugyanis akkor egyszerre fejezte be a nyomtatott formátumú megjelenést a PC Guru és a GameStar…

 

A Game Informer az Egyesült Államok leghosszabb ideig megjelenő videojátékos periodikája volt, de a közlemény szerint harminchárom év után itt a vég: a 367. lapszám lesz az utolsó, amelynek címlapsztorija a Dragon Age: The Veilguard lesz (és a játékról emiatt több új részletet is megtudhattunk az utóbbi időszak során). A váratlan bejelentés következtében a teljes stábot elbocsátották. Erre biztosan nem készültek fel.

„33 izgalmas év után, amikor a játékvilág folyamatosan fejlődő világának legfrissebb híreit, kritikáit és meglátásait hoztuk el nektek, nehéz szívvel jelentjük be, hogy a Game Informer megszűnik. A pixeles kalandok kezdeti napjaitól napjaink magával ragadó virtuális birodalmáig megtiszteltetés volt számunkra, hogy megoszthattuk ezt a hihetetlen utazást veletek, hűséges olvasóinkkal. Bár a nyomdáink leállnak, a játék iránti szenvedély, amelyet együtt ápoltunk, tovább fog élni. Köszönjük, hogy részesei lehettetek epikus küldetésünknek, és a saját játékkalandotok soha ne érjen véget,” írja a Game Informer közleménye.

A Kotaku szerint tegnap az anyacég, a GameStop emberi erőforrásaiért felelős alelnöke egy meeting során jelentette be, hogy azonnali hatállyal (!!!) leáll a magazin, és így mindenkit elbocsátanak végkielégítéssel. Legalább egy alkalmazott éppen úton volt valahová munkaügyben, amikor a csapatot tájékoztatták a teljesen váratlan Game Overről. A bezárás az online tartalmakat is súlyosan érinti, mert ők már az internet hajnalán ott lehettek a neten. Anno az IDG alá tartozott a Game Informer, ahogy Magyarországon a GameStar (és annak _egyik_ elődje, a PC-X is) is, így anno a szerkesztőség is hozzáférhetett a laphoz.

Ez a bezárás bizony teljesen váratlanul érkezett. Bár tény, hogy manapság az internet már sokkal prominensebb, azért mégis más élmény printben lapozgatni valamit mondjuk ott, ahová a király is gyalog jár…

Forrás: Gematsu, Kotaku

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.