Házon belül is dolgozik egy Silent Hillen a Konami?

Miközben lassan a megjelenéséhez közelít a Silent Hill 2 Remake, a Konami negyedéves üzleti jelentésében több dolgot is elhintett.

 

Egy megbízható bennfentes, Dusk Golem írt a Twitteren arról, hogy az eddig bejelentett projekteken kívül egy újabb Silent Hill játék áll fejlesztés alatt, és ezúttal úgy tűnik, hogy nem egy külsős stúdió felel érte (ilyen a Silent Hill 2 Remake is, ugyanis ezt a Layers of Fear vagy a The Medium kapcsán ismert Bloober Team készíti), hanem házon belüli fejlesztésről van szó…

„A Konami közzétette az első negyedéves eredményeit, ami a cég történetének legerősebb Q1-es teljesítménye volt, tehát elég jól állnak. Ez is megerősíti, hogy elkötelezettek a Silent Hill jövője iránt, és több Silent Hill Transmission lesz a jövőben. Nyilvánvalóan a Silent Hill 2 Remake néhány hónap múlva, október 7-én megjelenik PlayStation 5-re és PC-re. A Silent Hill Townfall & Silent Hill f is be van jelentve a jövőre nézve. Emellett egy saját fejlesztésű Silent Hill játék is készül, és még néhány be nem jelentett dolog is van,” írta Dusk Golem.

 

 

Szóval 2015-ön túl tudott lendülni a Konami. Akkor végezte a szemetesben a Silent Hills, Kojima Hideo projektje, amin a Metal Gear Solid V: The Phantom Pain mellett dolgozott. (Az a játék is hiányos állapotban jelent meg…) A Silent Hill: The Short Message egy rövid PlayStation 5-ös demó volt, a Silent Hill: Ascension és a Silent Hill: Townfall pedig inkább vizuális novelláknak hatnak. Az Ascension és a Short Message fogadtatása nem volt kiváló, és ki tudja, hogy a Silent Hill 2 Remake hogyan végzi, de annyi bizonyos, hogy az eredetihez felnőni szinte lehetetlen feladat lesz.

A Team Silent már nem létezik, tehát nem ez dolgozik a Konamin belül az új játékon. De akkor kik? Hiába találgatnánk, mert ezt megválaszolni tényleg lehetetlen feladat.

Forrás: GameRant, Konami

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)