Payback: szivárog a mostanában égő Bungie törölt Destiny spin-offja!

Miközben a Bungie volt alkalmazottai mind Pete Parsons, a stúdió vezérigazgatójának távozását követelik az újabb leépítések után, elkezdett szivárogni egy olyan projekt, amit a csapat már soha nem fog megvalósítani.

 

A Bloombergnek író Jason Schreier számolt be a Paybackről, amit a Warframe és a Genshin Impact ihletett meg. Ez egy „inkubátor projekt” volt, ami a Destiny világában játszódott volna. Nem volt egy teljes értékű Destiny 3, hanem inkább egy spin-off volt, ami külső nézetes lett volna. Már ebben is nagy eltérés lett volna a két Destiny-hez képest, hiszen azok belső nézetes lövöldözős játékok. Schreier szerint a franchise karaktereit irányíthattuk volna, hogy egy nagy világot felfedezhessünk, miközben közösen a szörnyek ellen küzdtünk volna, illetve a puzzle-k megoldása sem maradt volna el.

A Payback kb. két hónappal ezelőtt lett törölve, és a csapat legnagyobb része a Marathon rebootra lett átállítva. Schreier információi alátámasztják, amit Jeff Grubb mondott. Ő nemrég azt közölte, hogy két Bungie-veterán, Luke Smith és Mark Noseworthy a Payback törlése után távozott a stúdiótól. A Bungie blogposztjában említett vezetőségváltás következtében elbocsátották őket, és emiatt a Payback a fiókban (vagy szemetesben, kinek hogy…) végezte. Grubb később tisztázta, hogy nem kirúgták a párost, hanem az átszervezett vezetőség miatt hagyták el a stúdiót.

Nemrég közölte a Bungie, hogy a stúdió munkaerejének kb. 17%-át, 220 főt küldenek el, illetve további 155 személyt „integrálnak” a Sony Interactive Entertainmentbe, és már írtunk arról, hogy ezeket a leépítéseket a cég már az év elején elhatározta. Ezek láttán tényleg nem csodálkozunk, hogy Pete Parsons távozását követelik, hiszen ahhoz tényleg arc kell, hogy valakinek megmutatja az új autóit, majd két nap múlva kirúgja az illetőt.

Vajon ezek után a Bungie képes lesz a renoméját jobb irányba elmozgatni? Mi erre nem sok esélyt látunk, és innen ki tudja, hogy a Sony mit fog művelni velük?

Forrás: VGC, Bloomberg

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)