Bizalmi válság a Silent Hill 2 Remake körül?! A Bloober Team vezetője kommentálta a helyzetet

„Nagyon remélem, hogy amikor az emberek először játszanak a játékkal, megértik, hogy a lehető legjobb döntéseket hoztuk” – mondja Piotr Babieno, a Bloober Team vezérigazgatója.

 

 

Már csak néhány hét van hátra a Silent Hill 2 Remake megjelenéséig, amely a történelem egyik legjobb túlélőhorror játékának visszatérése. A Konami bizalmat szavazott a Layers of Fear, a Blair Witch, az Observer és a The Medium alkotóinak, a Bloober Teamnek, hogy megbízza a nagyszabású projekt fejlesztésével. Vannak azonban rajongók, akik nem igazán bíznak a lengyel stúdióban. Főként, mert az egyik trailer nem „tükrözte a játék szellemét”, és a stúdió munkássága sem elég fényes ahhoz, hogy a remake elkészítésével megbízzák.

Ez utóbbit a Bloober Team vezérigazgatója, Piotr Babieno is tudja. Mindezt a RollingStone-nak adott interjújában is elmondta, ahol a Silent Hill 2 Remake fontosságáról beszélt. A lengyel alakulat egy másik ambiciózus címen is dolgozik a Take-Two-val. „Arról álmodom, hogy a játékosok bíznak bennünk, de tudom, hogy a bizalmat tettekkel, nem pedig szavakkal lehet kiérdemelni. Ezért van az a politikánk, hogy nem kommentálunk és nem keltünk reményeket” – magyarázza.

„A munkánkkal szeretnénk megmutatni az ambícióinkat, ezért nem kérhetünk többet, mint hogy adjatok nekünk egy esélyt.”

Ennek ellenére Babieno nagyon figyelt a közösség építő jellegű kritikájára, amit a stúdió arra használt fel, hogy „finomítsa” a projektet a 2024. október 7-i megjelenés előtt. „Nagyon remélem, hogy amikor az emberek először játszanak a játékkal, meg fogják érteni, hogy a lehető legjobb döntéseket hoztuk” – mondja. Nem szabad elfelejteni, hogy a Bloober Team úgy döntött, hogy az eredetihez hű Silent Hill 2 Remake-et készít, ellentétben azzal, amit egyes fejlesztők szerettek volna a 2001-ben megjelent játékkal.

 

A Konami elkötelezett a Bloober Team és a Silent Hill-sorozat jövője iránt

 

Néhány nappal ezelőtt hallhattuk, hogy a Konami teljes mértékben elkötelezett a Silent Hill-sorozat mellett. A jövőben további játékokat fog kiadni. Ezt a japán cég a legutóbbi pénzügyi jelentésében árulta el. „Továbbra is teljesen új címeket fogunk készíteni a Silent Hill sorozatban, és a ‘Silent Hill Transmission’ programon keresztül változatos információkat kívánunk kínálni, amelyeket világszerte szimultán közvetítünk majd”.

Forrás: Rolling Stone

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."