Bukhatott a Sony a Bungie felvásárlásával? Egy bennfentes vallott az üzletről!

„Szerintem a Bungie olyan dolgokat ígért, amiket egyszerűen nem volt képes teljesíteni” – véli egy korábbi fejlesztő.

 

 

Rosszul alakult ez a hét a Halo és a Destiny 2 játékokat készítő Bungie számára. A stúdióból, amelyet korábban 3,6 milliárd dollárért vásárolt meg a Sony, most több száz fejlesztőt rúgtak ki. Állítólag tarthatatlan helyzetbe kerültek a túlzott ambíció miatt, amivel a jövőbeli projektjeikhez közelítettek. Ez a helyzet egy videójáték törléséhez és a stúdió átszervezéséhez vezetett. Vagyis a már említett 220 elbocsátás mellett sok dolgozót áthelyeztek a Sonyhoz, és egy új, 75 fejlesztőből álló csapatot nyitottak.

Az elmúlt órákban újabb részletek láttak napvilágot a Bungie belső helyzetéről.

Miközben számos fejlesztő a Bungie vezérigazgatójának menesztését követeli a rossz irányítás és a túlzott költekezés (például új autók vásárlása) miatt, a stúdió néhány korábbi fejlesztője lehetőséget kapott arra, hogy a népszerű újságíró, Stephen Totilo GameFile hírlevelében megszólalva kifejtse álláspontját.

Egyikük szerint a Sony által kifizetett 3,6 milliárd dollár messze túl nagy összeg volt a Bungie valós értékéhez képest. „Szerintem a Sony túl sokat fizetett a Bungie-ért. Szerintem a Bungie olyan dolgokat ígért, amiket egyszerűen nem tudott teljesíteni” – mondja (a The Gameren keresztül). Ehhez jön még három másik meg nem nevezett forrás megjegyzése, akik mind egyetértenek abban, hogy a cég „túlértékelte a stúdió pénzügyi kilátásait”. Mi több, az elbocsátásokat reális lépésnek nevezik, mivel szerintük a The Final Shape bővítményből „kevesebbet adtak el, mint a Lightfallból”.

 

A Marathon, a Bungie következő játéka 2025-ben jelenik meg

 

Eddig úgy tudni, hogy a Marathon, a Bungie következő lövöldéje valamikor 2025-ben jelenik meg. A Destiny 2 mögött álló stúdió egy sci-fi univerzumban játszódó extravagáns akció-, lövöldözős és PvP multiplayer címen dolgozik. A Destiny spin-off, a Payback törlése után a csapat úgy tudni, hogy a Marathon fejlesztésére fókuszált. Valószínűleg az elkövetkező hónapokban több részletet is megtudhatunk majd erről a fejlesztésről, bár érdemes megjegyezni, hogy a cég a Destiny 2-t is rendszeresen frissíti majd kisebb tartalomcsomagokkal.

Forrás: GameFile, The Gamer

Spread the love
Avatar photo
"Historian by profession, gamer since historical times."