A Game Informer stábjába még egyet bele tudott rúgni a GameSpot!

A hirtelen bezárt lap miatt nem csoda, hogy mostanában a tulajdonost, a GameStopot nem nagyon szívlelik a rajongók, hiszen a tulaj mentalitására csak egy szó jut eszünkbe: pofátlan.

 

A múlt héten mi is beszámoltunk arról, hogy 33 év után teljesen váratlanul befejeződött a Game Informer életútja, amivel mind a 13 alkalmazott elvesztette állását, és a tervezett következő lapszám is majdnem kész volt, de az is a kukában végezte. A GameStop a Game Informer Twitterén megköszönte „az epikus utazást” az olvasóknak, de a közlemény nem nagyon tűnt őszintének, és az sem lenne meglepetés, ha a ChatGPT segítségével született volna. Aztán a teljes website is eltűnt, és legalább egy évtizednyi anyagot is eltávolítottak.

Ha ennyire el akarják törölni a múltat, mi fellépünk valamelyest ellene. Itt lehet letölteni az 1991 és 2014 között megjelent lapszámokat, mert legalább ÍGY megőrizték a lap múltját. Magyarországon a PC Guru így nem érhető el, ami felettébb röhejes, de még náluk is rosszabb az, amit egykori újságírójuk, „Bear” művel: a 18-23 éve megjelent lapjainak PDF-jeinek elérhetőségét letiltatta a retroujsag.comról (arra hivatkozva, hogy a szkennelést majd ő megcsinálja, de nem tűnik úgy, hogy BÁRMIT is csinálna). Ezen az oldalon pedig a 2015-2017 közötti évfolyamokat egyesével megtalálhatjuk. Tehát a legújabb lapokra nem linkelünk, de ezeket mindenesetre érdemes átlapozni, hiszen a múlt legalább megmenekült ilyen formában. Ha már a GameStopot ez nem érdekli.

Viszont tegnap ismét hirtelen aktív lett a Game Informer Twittere ezzel az üzenettel: „33 éves örökségünk megérdemel egy igazi búcsút, amelyet egy volt Game Informer-tag írt. Megszakadt a szívünk a kiadványunk bezárása miatt, mégis büszkén távozunk, tudván, hogy mindent beleadtunk, amink volt. Főszerkesztőnk szavaival élve: „Legyetek jók, játsszatok jól.”.” A mellékelt két képen pedig a stáblista lett feltüntetve. Ám a Destructoid szerkesztője, Eric Van Allen felfedezte, hogy a weboldal mellett a Game Informer Twittere is puff, eltűnt.

A GameStopnak ENNYIRE zavaró a múlt!?

Forrás: PCGamer

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.