Alapból PC-re tervezte a Sony a PlayStation VR2-t!

A Sony újgenerációs virtuális valóság-headsetét másképp tervezték meg mint az első modellt, így már ebben a szemszögben is jelentős eltérés mutatkozik a két PlayStation VR között.

 

Egy japán publikáció, az AV Watch tesztelte a PlayStation VR2-t és annak adapterét, amivel PC-hez is csatlakoztatni lehet a Sony headsetét. A teszt során a Sony Interactive Entertainment megerősítette, hogy a cég úgy tervezte meg a VR-headsetet, hogy alapból a PC-s támogatás is a fejükben volt. Ez ugye az első modellről nem mondható el.

Amikor a PlayStation VR2 végül eljutott a boltokba, először arra koncentrált a Sony, hogy a VR-élmény a PlayStation 5-ön megfelelően optimalizált legyen, és csak utána tértek át a PC-s támogatásra is. Ez ugyebár ezen a héten fog megvalósulni (épp a mai naptól lehet kapni 60 euróért, tehát kb. 24-25 ezer forintért), ugyanis az adapter is megérkezik a headset mellé. Az AV Watch tesztje szerint a headset megfelel a PC-s VR-os igényeknek, de nem kimagasló a minőség, ugyanis a képminőség nem tűnik olyan jónak. Emlékeztetőképp a PC-s rendszerigényeket felsoroljuk:

 

PlayStation VR2 PC-s rendszerigények:

  • Operációs rendszer: Windows 10 x64/Windows 11 (verziószámot nem említettek)
  • Processzor: Intel Core i5-7600/AMD Ryzen 3 3100 (Zen 2 vagy annál újabb architektúra szükséges)
  • Memória: 8 GB RAM
  • Videókártya: Nvidia GeForce GTX 1650 (minimum Turing architektúra szükséges) vagy RTX/AMD Radeon RX 5500 XT/RX 6500 XT
  • Javasolt videókártya: minimum Nvidia GeForce RTX 3060/AMD Radeon RX 6600 XT
  • DisplayPort: DP 1.4 (minimum egy standard DisplayPort vagy mini DisplayPort kimenet szükséges)
  • USB: kizárólag közvetlen kapcsolattal
  • Bluetooth: minimum 4.0 (egyes adapterek nem biztos, hogy működnek)
  • Steam: PlayStation VR2 és SteamVR applikációk

 

Szóval a Sony most másképp állt hozzá a headsethez, aminek eladási eredményeiről a cég nem hajlandó semmit sem közölni. Állítólag háttérbe szorították a VR-os fejlesztéseket is, úgyhogy nem áll valami jól a PlayStation VR2 szekere.

Forrás: WCCFTech, AV Watch

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)