Alien: Romulus: a nyitóhétvége előrejelzései minden várakozást felülmúlhatnak – vajon mi áll a háttérben? [VIDEO]

MOZI HÍREK – Az Alien: Romulus a várakozások szerint új rekordot dönthet az Alien sorozatban, a premier előtti előrejelzések alapján 35 és 50 millió dollár közötti nyitóhétvégét jósolnak. Ez a film lehet az első a franchise történetében, amely a legnagyobb nyitóhétvégi bevételt hozza, akár Ripley (Sigourney Weaver) karaktere nélkül is. A Xenomorphokkal való találkozás ismét félelmetes élményt ígér a nézőknek, és a film hatalmas sikert arathat világszerte.

 

Még Ripley (Sigourney Weaver) nélkül is jelentős bevételt hozhat az Alien a mozipénztáraknál, és az Alien: Romulus könnyen megdöntheti a szeretett sci-fi horror franchise bármely filmjének legjobb nyitóhétvégi rekordját. Mindössze 10 nap van hátra, amíg Fede Álvarez rendező hozzájárulása az Alien sorozathoz a mozikba kerül, és a Romulus belföldi debütálása várhatóan 35 és 50 millió dollár között lesz (a Boxoffice Pro szerint). Ha a Cailee Spaeny vezette űrthriller a felső határ közelébe ér, a Romulus lehet az összes eddigi kilenc Alien film közül a legnagyobb nyitóhétvégével rendelkező film belföldön.

A 2012-es Prometheus, amelyben az X-Men volt szereplője, Michael Fassbender játszik, jelenleg tartja a legjobb nyitóhétvége rekordját 51 millió dollárral. Bár nem teljesített olyan jól, mint a Prometheus, a saga legutóbbi nagyvásznas része, az Alien: Covenant (2017) is tisztességes eredményeket ért el saját debütálása során 36,2 millió dollárral.

Az Alien: Romulus BTS klipjei már most sötét és megrázó időket ígérnek az új emberek számára, akik találkoznak a veszélyes és kiszámíthatatlan Xenomorphokkal, amelyek tiszta vászon rémálom alapanyagát jelentik. De a Romulusnak még hosszú utat kell megtennie, hogy elérje az Alien filmek pénzügyi sikerét, ha a világ összes mozipénztári bevételét nézzük, még akkor is, ha a legjobb nyitóhétvégi számokat produkálja.

Mint kiderült, annak ellenére, hogy az Alien filmek jövedelmezőek voltak, egyik sem érte el a globális mozipénztáraknál az 500 millió dolláros határt, és az Aliens óta egyik sem kapott egyöntetű elismerést. Érdemes megjegyezni, hogy az Alien vs Predator 2004-es megjelenése óta – amely 20 éve debütált – a Xenomorph külföldön még jobban teljesített, mint az Egyesült Államokban.

A félelmetes Xenomorphok és Facehugger-ek készen állnak arra, hogy terrorizáljanak és szaporodjanak az Alien: Romulus hivatalos előzetesében. Azonban a sci-fi horror franchise legújabb filmje képes lesz-e elérni vagy meghaladni a globális mozipénztári bevételeket, amelyeket a sorozat legjövedelmezőbb része büszkélkedhet? Jelenleg a legjobb világméretű összbevétel a Prometheusé (403,4 millió dollár). A másik kérdés, amit fel kell tenni: Mennyire veszi el a Romulus bevételeit a Deadpool és Wolverine film?

Forrás: MovieWeb

Spread the love
Avatar photo
theGeek is here since 2019.