Dead By Daylight: fekete szárnyakon jön a halál a Castlevania-együttműködésben [VIDEO]

Új kollaboráció érkezik a Behaviour Interactive játékában, és ezúttal a Konami veterán IP-je fog felbukkanni, így Drakula is irányításunk alatt lehet.

 

Nehéz visszagondolni a játékvilágra a Castlevania nélkül, amely a Konami Digital Entertainment (vagy csak Konami) egyik legikonikusabb sorozata. Az először 1986-ban Japánban a Famicom Disk Systemre, majd 1987-ben a NES-re megjelent, és azóta is töretlen népszerűségnek örvendő Castlevania-franchise majdnem olyan maradandó örökséggel büszkélkedhet, mint főgonoszának öröksége. Sokak számára (beleértve a Dead by Daylight csapatát is) az eredeti Castlevania a maga 8 bites dicsőségében a horrorjátékok korai bevezetőjét jelentette. Számtalan cím, egy sikeres animációs sorozat és évtizedekkel később a Castlevania a Dead by Daylight érkezésével továbbra is a horror panteonjában foglal helyet. Drakula és kastélyának hatalma elválaszthatatlanul összekapcsolódik, és a Lény (The Entit)y mindkettőt a saját birodalmába hozta. Bármikor, amikor Drakula a főszereplő gyilkos egy eredeti pályával rendelkező próbában, a játékosok látni fogják a vészjósló kastélyt, amely az adott pálya horizontján magasodik az események fölé. A hatalom, amelyet a mesterének ad, elég ahhoz, hogy még a legkeményebb túlélő vérét is megfagyassza.

A ködben így felbukkant az első alakváltó gyilkos, Drakula. A királyi, impozáns és teljesen félelmetes Drakula megvetése az emberiséggel szemben csak vérszomjához mérhető, így a lény birodalma tökéletes vadászterület az éjjeljáró számára. Azt mondják, a sötét nagyúr számos alakot ölthet, és mindegyikük jártas az áldozatok felkutatásában és megölésében. Vámpírként becserkészi prédáját, és képes olyan lángokat varázsolni, amelyek megperzselik a húst és hamuvá változtatják a csontokat. A denevér olyan csendes mint egy kúszó árnyék, egy pillanat alatt közeledik, és egy szempillantás alatt teret nyer. A farkas könyörtelen vadász, éles orrával a friss vért gyorsan felfedezi.

A megkínzott, száműzött, sőt egyesek szerint elátkozott Belmont vérvonal számtalan generáción át állt az emberiség és a sötétség erői között. Mégis, talán e klán egyetlen leszármazottja sincs jobban felkészülve arra, hogy felvegye a harcot a Lény birodalmával mint az új túlélő, Trevor Belmont. Trevor, akit először az 1989-es Castlevania III: Dracula’s Curse-ben láthattunk, , talán nem a legszívósabb Belmont, de egyedülálló képességei megkülönböztetik őt a többiektől. A szövetségesek felkutatására és a csapatmunkára való veleszületett képességétől kezdve a vámpírvadászként való páratlan képességeiig, az ő értékei és akarata példázzák azt, ami a Belmont klánt azzá teszi, akik.

„Azt akartuk elérni, hogy a játékosok folyékonyan tudjanak Drakulával váltani a különböző formái között, és ez zökkenőmentesnek tűnjön. Amikor először játszottam a Symphony of the Nightot (ami minden idők egyik kedvenc játékom), az ilyen vámpírerőkkel való rendelkezés teljesen lenyűgöző volt. Az, hogy a Dead by Daylightban a játékosok a Sötét Nagyúr bőrébe bújhattak, csábító és egyedülálló lehetőség volt számunkra,” írta a Dead by Daylight kreatív igazgatója, Dave Richard a sajtóközleményben.

A Dead By Daylight a Steam nyilvános tesztszerverén már megkapta Drakulát, de a Castlevania-fejezet augusztus 27-én bukkan fel mindenhol (PlayStation 5, Xbox Series, PC, PlayStation 4, Xbox One, Nintendo Switch).

Forrás: Gematsu

 

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)