Esélyt szeretnének tőlük a Silent Hill 2 Remake fejlesztői!

A Bloober Team jól tudja, hogy a Konami örökzöld játékának remake-je kapcsán a közönség nem nagyon bízik a lengyel stúdióban, és ezért még inkább csak felvont szemöldökkel tudjuk „jutalmazni” a fejlesztőket.

 

A Konami még 2022-ben jelentette be a Silent Hill 2 Remake-et, ami nemsokára meg is fog jelenni. A fogadtatás nem volt kitörően pozitív, ami nem csoda, mert a Bloober Team játékai nagyon kicsapongóak tudnak lenni. Például a 2016-os Layers of Fear, majd annak folytatása, esetleg a 2019-es Blair Witch nem volt valami jó (finoman szólva), de a The Medium, esetleg a 2023-as Layers of Fear ehhez képest nem volt annyira rossz. Szóval nem olyan kiszámítható, hogy mit kapunk a lengyel stúdiótól.

A Silent Hill Ascension, ami kb. a Twitch Plays stílusát képviseli, szintén felettébb kaotikus eredményeket mutathat fel, ugyanis olyan gyengén lett megírva, mintha a mesterséges intelligencia segítségével jött volna létre a forgatókönyv, de a gyártó cég ezeket a vádakat elutasította. A Silent Hill 2 Remake-ről pedig sem a Konami, sem a Bloober Team nem mondott sokat, és tavaly egy kis türelmet kért a lengyel cég, mert akkor azt állította, hogy amint a kiadó többet közöl a játékról, biztos benne, hogy érdemes lesz azt kivárni.

A Bloober Team vezérigazgatója, Piotr Babieno szerint egy nagy utazás a remake, ami a megőrzés és az innováció közötti egyensúlyt kívánja megtalálni, és nagy együttműködés zajlik köztük és a Konami között. A Rolling Stone-nak adott interjúban pedig azt kérte, hogy adjunk nekik egy esélyt: „Hosszú időbe telt, amíg eljutottunk idáig, sok kreatív megbeszéléssel és kemény munkával, de nagyon elégedettek vagyunk az eredménnyel. Álmodozom arról, hogy a játékosok bízni fognak bennünk, de rájöttem, hogy a bizalmat tettekkel, nem pedig szavakkal kell kiérdemelni. Ezért van az a politikánk, hogy nem nyilatkozunk [a játék konkrétumairól] és reményeket ébresztünk. A munkánkkal szeretnénk megmutatni az ambícióinkat, így nem kérhetünk mást, mint hogy „Adjatok nekünk egy esélyt”.”

A Silent Hill 2 Remake október 8-án jelenik meg PlayStation 5-re és PC-re.

Forrás: PCGamer, Rolling Stone

Spread the love
Avatar photo
Anikó, our news editor and communication manager, is more interested in the business side of the gaming industry. She worked at banks, and she has a vast knowledge of business life. Still, she likes puzzle and story-oriented games, like Sherlock Holmes: Crimes & Punishments, which is her favourite title. She also played The Sims 3, but after accidentally killing a whole sim family, swore not to play it again. (For our office address, email and phone number check out our IMPRESSUM)